torsdag 2 juli 2009

Tävlingen avgjord!

Vi hade ju en rafflande sommaranekdotstävling som avslutades i förra veckan. Denna är nu avgjord efter hårt arbete från juryn. Vinnare är Anna och Ellen. Såklart. Inte helt konstigt eftersom inkorgen är helt tom och inte någon annan har kommit med något bidrag. Bara för det kommer priset att bli dubbelt så glamouröst som vi först tänkt. Det blir en spa-dag för oss båda och vi kommer att blogga om hur det går för oss när den genomförs.
Men snart har vi säkert någon annan glammig tävling, så häng inte läpp för det!

Apropå sommarmiddag...

...Vi hade bokat sommarlunch tillsammans på avdelningen innan jag gick på semester. Men så kunde inte en av tjejerna den dagen så det blev bokat en middag i augusti OCH en sommardrink innan semestrarna istället. Innan alla andras semestrar skall väl tilläggas, för den var i tisdags när jag varit på semester en vecka. Att jag inte kan spelar inte lika stor roll som att någon annan inte kan tydligen. "Ja, men du dricker ju i alla fall inte" sa man då. Jaha, på min avdelning kan man inte ha roligt utan sprit, och det handlar inte om att umgås utan att dricka.
Å andra sidan tycker jag att det är bättre än på den avdelning hos oss där chefen är nykterist. De får åka på konferens och inte dricka en droppe. Såååå roliga är ju inte ens kollegor... :-)

Blåval som sagt

Idag på stranden, förresten, var det ett barn som alldeles förskräckt pekade på mig och skrek till sin mamma: "Kolla! Vilken stor mage hon har! Den är alldeles rund!" Inte en, inte två utan typ fem gånger skrek han. Inte mig emot. Jag kan fatta att man tycker att det ser lite roligt ut. Bara det att mamman tillbarnet var själv ett fläskberg med ordentliga bilringar. Känns som om barnet sett gott om mage förr kan man säga... Fast uppståndelsen kanske var att magen inte hängde ned över låren mer än det att den var stor?

Varmt som satan idag

Drog till Björkvik och badade idag. Härligt. Men ganska jobbigt. Barnet har fått för sig att han är en säl eller liknande, eller Michael Phelps för den delen. Ger sig utan vidare ut på djupt vatten med endast sina armpuffar och tror att han kan simma. Kan inte det så bra. Men inte låter man sig nedslås av det utan man härjar vidare på djupet. Mamman är helt slut efter allt jagande.
Idag var det en fyraåring med. Sonen fick genast en ny idol. Allt som Adam gjorde skulle även sonen göra. Därav simningen. Adam var ju lite bättre och lite längre, typ ett helt huvud längre. Men sådana hänsyn kan inte tas av 2,5 åringar.
Åkte hem vid halv tre, då har man hunnit bränna sig tillräckligt tycker jag. Jag är sjukt sugen på bullarna vi inte hann äta på stranden men jag tänkte att barnet skulle få vara med och han sover. Somnade så klart i bilen på väg hem (inte optimalt). Egentligen skall han inte sova på dagarna längre men värmen och allt kul vi gör vänder lite upp och ned på det. VIlket också gör att kvällar och morgnar är lite fucked up. Men, jag är ju ledig, så det får gå.
Resten av eftermiddagen blir det nog bara att hänga på baksidan, kanske sätta på vattenspridaren lite eller något. NÄstan så att jag springer dit själv.

Igår

Inte lika strålande sol på förmiddagen. Resultatet blev en tur till djuren i Nyckelviken. Därefter lunch i Sickla. Trots lite moln alldeles utmärkt att sitta ute och njuta. Hängde runt och kollade lite på rean, men inget som tilltalade blåvalen inom och utom mig. Efterpå en sväng till Forum där det blev två par skor. Knappt någon rea på dem men jag ville ju ha ett par skor jag gillade, inte ett par skor som var gratis. Såg ett par jättefina Bally på Sickla som jag köpt om jag skulle jobba mer, men jag har ju typ 3 veckor bara kvar när semestern är slut så skit i't.
På det hela taget en lugn och harmonisk dag. Till och med mathandling på Maxi var angenämt med barnet.

Mufflonfår.


En kille på mitt jobb ska snart skriva teoriprovet inför sin uppkörning. Han läser högt på vad han måste veta enl. boken. Vad tror ni. Har ni någonsin kolliderat med ett mufflonfår?

Kärlek

Södermalm - Stockholm klockan 0745. God morgon.

Bäst när det gäller...

Även om jag var helt slut igår så är partaja något jag kan. Även om det är i en liten, modest skala.

Ja men visst. Visst. Aldrig tacka nej till champagne.