fredag 23 januari 2009

Spooky

Idag såg jag morfar på ICA. Han har varit död i 8 år. Men han såg fräsch ut, considering. Ny kvinna hade han också, men eftersom mormor ju varit död i 17 år så känns ju det helt logiskt. Hade tyvärr glömt mobilen hemma annars hade jag tagit en bild. Svarta graningekängor hade han i alla fall, och rutig gubbkeps. Och hår i hela näsan. Precis som vanligt.

En annan sorts anekdot

Denna vecka tänkte jag testa att göra en anekdot i bilder i stället. Några få från en semester i Danmark 2004. Kanske följs upp av andra lite roligare framöver. Vi får se.

Gottegrisar!


Bäst med januari är att det snart är dags för semlor. Jag slår vad om att några av er redan har tjuvstartat, era gottegrisar! De av er som är riktiga kånnässörer får gärna komma in med tips på bästa semlan. Var den finns att köpa alltså, inte hur man bakar den för det tänker vi näppeligen göra.

Några tycket det var läckert att ni kommenterar som en blind ser och även om ni gör det så tycker vi kanske inte det är det bästa, snarare tvärt om. Ytterligare några trodde fortfarande på sina nyårslöften, men ni är snart en försvinnande skara kan jag tänka. Endast två tyckte att min födelsedag var det fräsigaste, jag råkar veta vilka två fräsiga som röstat så - en eloge till oss båda (tack, tack!).

En förvirrad rea-shoppare har vi ibland oss. Förstår inte hur man orkar. Jag handlar hellre till fullpris och slipper trängas.

Nåväl! Denna vecka verkar ni bli utan åsiktsförfrågning för bloggers verktyg funkar inte. Buuu.

Gucci - no mercy

Förra gången gav ni mig inte ens en väska, när jag gjorde reklam för er här på bloggen. Snålt.
Nu hamnar ni på listan över saker som kan dra åt helvete. Ni kan inte beställa väska åt mig (som jag sett utomlands), ni kan inte beställa plånbok som är slut och ni kan absolut inte ta in en pluska för lagning som är köpt i New York. GO TO HELL. Nu blir det Mulberry och Louis Vuitton


Linda kan trolla

Igår, av en händelse, så bjuckade Linda Bengtzing (ja, hon, ja) mig och några kollegor på ett trolleritrick. Väldigt bra genomfört. Fattade faktiskt ingenting. Men så avslöjade hon sig. Och då blev det jätteroligt. Så kan det gå när man är ute på äventyr "på lunchen". Bjuder på sig själv den tösen. Killarna som var med är naturligtvis alldeles betagna! "Såg du! Hon kollade på mig! Vilken connection!" Ja, hon kollade på mig också men jag tror inte att hon är kär i mig för det... Bara lite...

Jag, en busschaufför.

Som vanligt får jag gå på en buss med flexibussitet på morgonen. Det börjar bli vana. Lyx.
Idag finns plats längst fram Den tar jag. Precis ovanför busschauffören vilket gör mig till co-driver kan man säga. Och fasiken! Det är hela tiden nära. Nära alla bilar, skyltar, sidoräcken. JÄKLAR VAD RÄDD JAG VAR. Vid ett tillfälle gav jag ifrån mig ett oooh! Tjejen brevid mig blev så rädd så hon kastade sin vante på busschauffören. Vilken reaktion. Fräsigt som bara den.

Det är iaf något onaturligt med att susa fram 3 meter upp i luften.

Kursibangbang

Det var ett tag sedan ni fick njuta av något ur vår kurskatalog från 2000. Så här kommer en godbit:
"Den enes make är den andres stake. Om otrohet och andra ganska vanliga familjetraditioner som julrunket, påskpussen, midsommarjucket och höstblötan. Måndagar kl 12.45 - 23.00. Dessutom två studiebesök hemma hos vänstrande Schyman och Schalug. Inträdesprov och intervju. 98.005 kr ex moms. Kursledare Marianne Unfaithful"