fredag 21 januari 2011

Lite rörigt

Nu börjar köket snart vara färdigrivet. Ser ut som skit, samtidigt som man ser hur bra det kommer att bli nu när vi öppnat upp lite. Skrattade åt ena snickaren i morse för han var helt täckt i damm när jag mötte honom ute:
Fan, sade han, huset är så jävla välbyggt! Om det bara var ett fuskbygge så hade det ju gått enkelt att plocka isär!
Ja, sade jag, det får väl ni stå för nu då!
Hoppas bara att han inte tar mig på orden. I vilket fall som helst så börjar jag nu ställas inför en massa val. Vilka lampor skall jag ha, var vill jag ha dem och hur skall vi göra här och vad skall det vara där.... Åååååååh! Och det som jag har burit i huvudet finns tydligen inte i verkligheten. Men jag surfar och gluttar och väljer och så småningom skall det väl bli något.
Så klart också så är den vägg vi valt att riva den vägg som matat upp all el i övervåningen så det är en del dra om jobb för elektrikern. Minst sagt. Och så passar jag ju på att hysta över en massa grejs på honom. Som till exempel att dra om elen i den där lampan som elhandlaren här lokalt vägrade ta på sig. Och byta dimmers i hela huset. Och sådant. Sådant är ju himla skönt att bli av med.
VVS:aren kommer på måndag för att flytta golvbrunnar och dra rör till min nya tvättstuga och sådant. Men efter det kanske de kan börja bygga upp? Törs man hoppas?

Dagens utsikt från mitt skrivbord.

Vindsvåningsfönster. Det är mitt i en vecka till. Sen flyttas det till nya lokaler minsann.


- I min lilla värld av blommor// Ellen

Hårfest och fobier.

Jag är en kräsen person. Och jag har bacillskräck. Och jag oroar mig ofta för att folk tycker att jag är ofräsch eftersom jag har löjligt svårt för dålig hygien, själv. Jag fattar ju att jag rimligen inte kan vara en snuskhummer. Jag badar nästan 2 gånger om dan. Gör jag inte det så badar jag en gång och duschar en gång. På så vis är jag oklanderlig. Men. Ändå.
Och.
Bacillskräck och fobier samsas sida vid sida i mitt liv.
Jag dricker tex bara ur glas, på restauranger som jag vet är bra. Typ Gondolen-restauranger. Aldrig på den lokala pizzerian eller det "vanliga" lunchhaket. Aldrig. Inte. Never. Inteinteinte. Och måste jag så kväljer jag spyor. och tänker på snor (sjukt men sant).
En annan stor grej är hår.

Lukten av smutsigt hår gör mig svimfärdig. Det är också en anledning till att jag inte går på badhus.
På badhus kan jag spåra och ställa till en scen. Allt hår i golvbrunnar, vid bassängen, i bassängen - får mig att freaka.
Gym likadant. Fast. På mitt gym är det så fint och jag har duschat där flertalet gånger utan problem. Det känns som hemma.

Nyckelordet här är: Har. I onsdags hittade jag detta på golvet. På gymmet.Och vips. Mitt gym är för alltid besudlat. Det finns ingen återvändo. Allt är förstört.

Har ni några fobier eller störda problem som jag har?


P.S. Jag hugger oxå hellre av mig högra armen än att gå på en offentlig toalett. Nöden har garanterat en lag.

- I min lilla värld av blommor// Ellen


Location:Värmdöleden,Nacka,Sverige

Morgonen i siffror.

Antal gånger snoozning: 1 (en enda lång gång).

Antal gånger det blev jääääkligt bråttom: 1 (en enda lång gång).

Barn som vart övertända direkt: (båda) 2.

Antal barn som 2 övertända barn känns som klockan 6 på morgonen: 100. Cirka.

Antal blusar strukna: 1

Antal blusar använda som fotboll av 100 barn (ca) efter strykning: 1.

Antal skrynklig blus på mig: 1 (sedermera).

Antal bussar det känns som att jag kör just nu: 1.Nästa steg är att släppa på två personer till. Då hamnar jag hopklämd, i chaufförens knä.

I bästa fall.

- I min lilla värld av blommor// Ellen