måndag 22 december 2008

Les Incompetents

Dagisrektorfascisten är ledig och vill inte svara på mitt mail. Har fått prata med någon slags deputy. Men det räckte inte sa jag. I alla fall så skyller de på att fröken inte har rätt utbildning. Nehe, okej men då vill jag veta vilka mer på vår avdelning som inte har det så att jag kan planera för att ni säger upp dem också. Men si det fick man inte. Det handlar inte om hennes utbildning, det handlar om att hon säger vad hon tycker och för bittra, inkompetenta jävla dagistanter så får man inte det. Där skall man sitta och mysa i velour och virka något litet att trä över sin näverkont och tycka att livet är toppen så länge man får gå med de små knoddarna i skogen och sjunga rödgröna visor från 70-talet.
Det faktum att de var inkompetenta blev de tvungna att medge eftersom de inte kommit med någon information och även nu inte ens förstod min fråga. Heja! Men för att vara rättvis, jag använde ju svåra ord som adekvat, tillfredsställande och säkerställa etc. Det kan man ju inte kräva att en liten biträdande rektor skall förstå. Själva kultur- och utbildningschefen försöker hålla sig utanför anar jag, men det kan hon glömma! Jag får som jag vill till slut. Enträgen vinner.

Jul i vårt hus

Dan före dag före dopparedan. Ljuvliga toner ljuder genom huset. Eller, det är pappan som badar barnet och samtidigt passar på att göra sin bästa Jussi. O helga natt skall det vara, men det slutar som något annat. Han har den förmågan. Aldrig lära sig tillräckligt av någon enskild melodi utan istället leva livet som en potpurri. Det ena blir det andra som blir det tredje och det fjärde. Barnet har hajat redan -"Nej, inte sjunga!". Å andra sidan säger han "inte tvåla stjärten" också och den kan jag garantera behöver tvålas en hel del. Skitunge.
Agathon har som vanligt motionerat. Har upptäckt ett mellanrum mellan diskmaskinen och brädan under alla bänkskåp där hon försöker klättra in. Det vore inte fräsigt om hon lyckades. Då kan hon rejsa fritt under alla köksskåp men vi kan inte få tag på henne. Så nu pågår ett frenetiskt blockerande av små hål och andra vägar innan hon får komma loss. Ny avspärrning också som hittills har funkat. Men jag ser på henne att hon smider ondskefulla planer på en utbrytning. Gäller att hela tiden ligga steget före. Vedhögen är hennes favorittillhåll på fri fot i alla fall. Russinen åker in och ut på löpande band.

Glidmedelsjakt

Barnet släpptes lös på Apoteket i lördags. Sprang direkt fram till en hylla och grabbade tag i en flaska, som en målsökande robot ungefär. Det var precis som om han gått till Apoteket i bara det syftet att köpa just den flaskan. Durex glidmedel var det. Det var en lögn att få barnet att lämna ifrån sig flaskan sedan. Jag jagade runt honom i hela butiken. Tanter och farbröder tittade och skrockade. Förutom de som så klart valde att vara chockade. Jag säger valde för det är min åsikt att gamla tanter väljer att vara chockade för att få vara lite speciella. Precis som de valde att vara prinsessor när de var yngre. Nåväl. Barnet är bestämt. Glidmedlet skall han ha. Så då ställer jag barnet i kö och säger, okej då får vi köa och betala då. Så vi köar. Men framme vid kassan säger han; "inte ha den". Snabb som en kobra tar mamman den och ställer tillbaka den. Pappan har under tiden handlat linsvätska och är helt immun mot allt rabalder. Så klart. Som alltid.