onsdag 28 december 2011

Glamour.

Mycket i mitt liv är rätt oglamourigt. Tex att jag har två barn som är uppfostrade till apor (note to self: en dag lönar sig uppfostran-kämpa Ellen), min nackspärr, det faktum att jag måste jobba imorgon fastän jag inte orkar. Ja - det mesta är faktiskt rätt så oglamourigt.
Men plötsligt kommer jag på. Jag har vin. Jag har skumpa. Jag har bubbelpool! Jag har en klockren kombo.


Skål!!!

P.S. Idag kom ett mail från Singelmamman som glamourade till min dag också. Tack, Singelmamman!!!


- I min lilla värld av blommor// Ellen

Jag orkar inte

Blev förkyld en vecka före jul. Ordentligt. Det vill inte ge med sig och jag är fullständigt slut. Trött. Lam. Orkeslös. Hittar jag en soffa somnar jag i den. För en sådan som jag är det väldigt frustrerande. Men det ger sig väl om man låter sig vila. Man, förresten, familjen..,Under pressure.

Jullov=hysteri när man har barn. Saker ska hittas på och förväntningarna är skyhöga och allt kostar en miljard (jag vet att skogen är gratis men jag är ingen skogen-mamma). Så nu har jag, två dagar i rad,skaffat mig liten dejt med J och hennes dotter Y.

Utöver det ligger jag i badet och ugglar när jag hör att Stora går ut, är ute 5 minuter och sen kommer in med kakor. Eftersom jag tror mig veta att vi inte har några browniesträd eller munk-buskar så frågar jag vart kakor kommer ifrån?!

"Därifrån", säger Stora och pekar ut från badrumsfönstret. Jag reser mig upp (ja spritt språngande) och ser att 5 meter från vårt badrumsfönster, sitter en man och hans två barn och fikar. På vår tomt.
Alltså - det här med allemansrätten kontra gränslösa människor måste vi prata om.

Allemansrätt - ja, där det passar sig. Nej när det inte passar sig. Jag tror inte själv att jag skulle gå upp för en uppfart, över en terass och upp på berget för att se på utsikten.

Och i övrigt, allemansfarbrorn! - 2 saker till dig:
1. Utemöblerna ni sitter på tillhör inte allemansrätten - dom har jag fått av min farmor.
2. Se mig naken - inte allemansrätt. Nej. Inteinteinte.

-I min lilla värld av blommor/Ellen