tisdag 6 juli 2010

Kollegas vovve.


Har ni sett på maken något så fint och bedårande och precis perfekt? Orkar inte. Vill ha vovve... jag är ganska så säker att jag blir nedröstad på ungefär en halv sekund hemma.

DUM DUM JÄTTEDUM.

BRIS kunde kanske behövt dina val-pengar, Toka!
Barnet frågade just om jag var lila . En intressant fråga. Fick mig att tänka på en tjej som brorsan hade för länge sedan. Eller rättare sagt tjejens lillebror och tjejens kompis Nila eller möjligen Neela som var adopterad från Indien. Lillebror trodde att hon hette Lila. Vid ett tillfälle frågade lillebrodern sin syster:
- Varför heter Lila Lila när hon är brun? Helt oskyldig och fantastisk fråga. Så klart man undrar.Morgonen hittills!

Varför tycker folk (män) att gå utan tröja i stan är okej? Why? Whywhywhy?Dålig bild men på Gröna Lund sitter det människor i "Bläckfisken" och Bergochdalbanan och åker runtruntrunt. Why? 0805 på tisdagmorgon?Vart är solen? Karlstad? I Stockholm är det iaf 30 grader varmt. Typ.
Men ingen sol.Excel-fest. Mitt liv är just nu upp-strukturerat i excel. Både mitt privata (vilket) liv och mitt jobb-liv. Hela vår jättesuperskitstora kampanj hänger på ett mastersuperexcelark. Känns läskigt och bra på samma gång. Excel rockar. Bra så!

Filosofisk kvart

Är i parken med barnen. Barnet klättrar och bebisen har just somnat i vagnen. Själv sitter jag på en parkbänk och funderar på att sova. Trött. Bebisen är sjuk och har sovit väldigt dåligt.
Enligt staketet runt gungorna brukar parken frekventeras av PMS Army. No shit! Det är ju typ deras excercisgård, näst efter Stureplan. Nu när lumpen gått i graven kanske PMS armén blir inkallad att göra lite mer strukturerad verksamhet? Kunde man ha ihjäl fienden genom skitsnack så kunde det bli framgångsrikt.
Nåväl. Vi är nästan ensamma här, förutom en liten pojke som vill få barnet att äta sand. Barnet gräver gropar och det andra, lilla barnet fyller igen. Harmoniskt.

Barnet har oxå filosoferat - vi mötte en joggare:
- Är han svettig? Har han havregrynsgröt hemma?
Tydligen hänger motion och gröt ihop i någon slags likhetsförhållande.

För att inte tala om i helgen när min svägerska tog mer mat:
- Varför tar Lena mer mat? Vill hon ha lika stor mage som du? Ska hon ha en lillebror i den?
Författaren som idag känner sig småaktig vill påpeka att min mage är mindre, men ändå. I barnets värld är jag stor som ett hus. Och rent filosofiskt så har han sina poänger eftersom ju mamma sagt att hon äter mindre för att få mindre mage.
Känns ändå som om värmen håller intellektet i schack.
En fröken jag hade sa alltid att man tänker bättre när det är kallt och öppnade fönstren på vid gavel mitt i vintern. Betyder det att folk i varma länder aldrig tänker bra? Och om de nu i dagsläget framstår som lika intelligenta som vi som bor i kalla klimat, tänk hur smarta de då skulle bli om de flyttade hit?
För att lösa världsproblemen kanske man skulle skicka alla forskare och övriga tänkare till Nord- eller Sydpolen? De kan ju få välja vilken själv.
Och på så sätt har jag nu själv bidragit till lösningen och räknar med att i december inkassera ett visst fredspris.
Mitt dagsverke är gjort och jag slutar tänka för idag.