tisdag 25 maj 2010

Grannar

Igår kom grannen över och hälsade på med en liten blomma. En vit hortensia. Rätt säker att den är från Maxi för jag har en axakt likadan på balkongen. Nåväl, mycket vänlig gest i alla fall.
"Ja, jag såg att du har en tom kruka på bordet på altanen"
Eh, det står rätt många tomma krukor på altanen (stora) men den som står på bordet är fakiskt inte tom. Även om jag förstår att den är det i hennes ögon. Hon har gröna fingrar a la grande och gillar att påta i trädgården. Hennes trädgård är en skön prunkande historia. Min kruka är fylld med barnets solrosprojekt från dagis. Inte världens kraftigaste planta kanske, men dock. Jag lär knappast få flytta på den. Så just nu står hortensian kvar inne. Men jag måste ju ha ut den och ställa den på bordet, eftersom hon ju har koll... Kan verka otacksamt annars.
Grannen hade lite spörsmål att dryfta vid sitt besök. De beskar alla sina ekar idag och vi har en på vår tomt som står vid deras uteplats. Kunde man månne få beskära den också? Kör hårt tyckte jag som är soldyrkare. Men det var ju så klart inte så att hon ville göra det för sin och sin altans skull utan för min, så nu är jag tusenlappen fattigare. Och ett glesare träd rikare.
Sedan andlades för två år sedan en plantering mellan våra två fastigheter. Då delade man på kostnaden för att anlägga den vilket ju är helt fair i mina ögon. Nu är några av växterna på hennes sida lite små - de har inte velat ta sig och några har rådjuren varit på. Då föreslog hon att hon skulle plantera häggmispel istället, och lite större buskar redan från början. Vilket ju är en bra idé. Men jag kan inte hjälpa att jag känner att det verkligen borde vara hennes grej och jag tycker inte att jag skall behöva betala för växter på hennes tomt. De på vår sida, mestadels rhododendron och sådant klarar sig finfint, men om det sket sig, inte skulle jag komma på tanken att be henne betala halva min nya buske.
Ja, ja, eftersom jag ändå är glad om det går lite fortare tills buskarna vuxit upp så jag slipper se hennes ända när hon rensar ogräs så blev det så också.
Hon verkar väldigt trevlig och det gör hennes sambo också så det är inte det. Men det är som min kompis K sa; "Lite varför man flyttar till hus och inte radhus eller lägenhet är ju att man skall få sköta sig själv". Precis.

Fotodag 2 är över.Jag är ledsen. Inga bilder får publiceras än...men. Idag har vi fotat man med barn och låt mig säga; L-o-r-d! What a man!
Jag känner mig helt slut bara av att ha tittat på detta a-exemplar och hans fantastiska dotter.
Och vilka bilder det kommer att bli!!!

Och det bästa av allt... Nu fortsätter min casting till tre dagars fotografering till...

Heaven! Im in heaveeeen.


- Posted from Ellens iPhone

Något som är fräsigt...

...som jag konstaterar varje gång jag kör förbi: Saltsjöbaden Lawntennisklubb har bara grusbanor.

Ett skepp kommer lastat...

med mat till fotograf, AD, modeller, stylister och assistenter. Here we go för dag 2 i fotograferingen...- Posted from Ellens iPhone

Motionsfråga.

Från typ 40 svarande till ca 23. Sådär. Kolla in vår nya kluriga enkät. Den ni.

CIA BJÖRNVIK VÄLKOMMEN TILL FRÄSIGT.

Hojta till om du inte trivs hos oss :)

Skjut mig.

Näe. Nääääeee...
Vad har hon gjort med barnet? Created a monster?! 11 år. Förtappad. Vad tycker ni?