söndag 27 december 2009

Ja tack.


Jag har ramlat ner för en stentrapp och slagit mig gul och blå! Det firar jag med en champagne. Vad annars...

För er med idétorka

Här kommer förslag på mumsiga grejer till nyår. Skulle tippa att några av dessa goda grejer dyker upp på familjen Alm/Tryggs Nyårsjamboree:

Rocqueforttartelette

Räkceviche

Filobakad ost med paprikaolja

Hummercappuccino

Sparrismousse med räkor

Oxfilé med rödbetssmör och gorgonzolarisotto

Chokladterrine med blåbärsglass

Det finns en alternativ varmrätt också, även den oxfilé...

Bara några tps alltså... En annan dag kommer lite dricka.

Hämtar andan...

Har ätit och druckit oavbrutet i tre dagar känns det som. Umgåtts med släkten alla tre dagarna - helt utan att någon som helst Lars Norén har infunnit sig. Perfekt!
Efter tre dagars julmat känns det ju helt rätt att få äta lite julmatsrester idag. NOT. Men så blev lunchen. Ikväll blir det dock annat.
Barnet och pappan är ute och skottar och jag planerar att bjuda på varm choklad framför brasan när de är klara.
I morgon kommer Kerstin så ikväll blir det till att städa undan alla barnets julklappsleksaker och annat bröte. Han har fått paket tre dagar i rad - helt sjukt. Helt sjuk höst egentligen. Bebisen kom ju i slutet av september så efter dess så har han fått paket typ varje helg. Han fyller ju själv år i november så när alla givit klart bebispresenter så kom födelsedagspresenterna... Blir bra med våren då det bara är vi föräldrar som fyller år. Då får han i alla fall inga presenter.
Faster har fortfarande inte fattat att jag tycker man kan vara måttlig. Dessutom satsar hon på saker som ser stora ut men kostar lite vilket innebär dålig kvalitet. Så huset är fullt av halvtrasigt skit. Helt onödigt. På andra sidan släkten ger de inte så mycket saker, men istället saker av bra kvalitet. Bättre det tycker jag. Men det kan ju vara för att det är min släkt jag känner så.
Själv har vi fått ett Trangia-kök så nu är det bara ut i naturen och fixa käk. Mulle skall bli min nya livsstil. Passar bra med cykelkärra och annat som ju infunnit sig under året.
Nej, nu har jag inte tid - nu skall jag leta upp lämplig nyårsmat.

LampskärmHandmade by moi. Jag är förvånad och så tillfreds med detta alster. Lite skavanker är det ju men å andra sidan är det första gången jag gör det.

Nytt projekt

Efter en natt med ca 45 minuters sömn (VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG?!!) och då, såklart, tillhörande sinnessjuk huvudvärk ska jag nu sy en lampskärm. Nu ska vi se hur det kommer att gå...Jag återkommer om jag inte blivit inlagd. Fräsigt.

God morgon.