måndag 15 juni 2009

Jag har sjukt mycket att göra.

Bloggen får ta skiten - att jag inte hinner göra inlägg. Uppskärpning fru Alm. Imorgon ska jag kompensera er med en övertänd blogg från min sida.

Mitt i prick

- Hej! Jag vill göra en medarbetarundersökning på mitt kontor!
- Okej, vad bra att du ringer mig! Jag ansvarar för vår externa kommunikation, reklam och sådant. Det där är precis right up my alley!
- Men vaddå? Har du inget man kan läsa om det eller något?
- Näe, men hon som har hand om dem kanske har det!
- Ah, kanske att personalavdelningen vet något?
- Ja, kanske det. Vacker tanke.

Men så klart. Samtalet kom kopplat från växeln, and you know who!

REA!


Min man är som Krösus Sork. Han säger att han är ekonomisk. Jag säger att han är snål. Idag fick jag ovan mail från honom. Ni avgör - snål eller ekonomisk? 

Notera att han vet att PRO har gjort den här enkäten. Det gör honom inte bara till snål utan gammal. Snål gubbe... Fräsigt.

Sverigedeppigt.


Regnet öser ner. Solen är borta. Jag kan komma på två saker som håller mig igång nu. Det ena är cola light. Det andra är reorna. Vilka reor! Succé. Idag fick jag tex vara med om två kollegor som shoppade massa kul saker på lunchen. Jag shoppade inget men tycker det är så kul när andra handlar. Som att både äta kakan och ha den kvar. Bra där Ellen. Fräsigt.

Det finns visningar och visningar

Var på en villavising igår. Låt mig säga så här; alla visningar och försäljningar går nog inte lika bra som för Ellen med familj...
Denna visning började med att en granne ställde sig på sin balkong och skällde. Han gillade inte att man parkerade på gatan utanför hans hus. Det var hans tomt nämligen. Okej. Kommunen har förmodligen lagt en allmän väg rakt på hans tomt utan att han i så fall fått ersättning för det. Förmodligen är han Knut Wallenberg som en gång grundade Saltis för över 100 år sedan. Så måste det vara - och han äger allt. Han har säkert gjort vägen också. Spelade ingen roll att pappan sa att det kommer att ta 20 minuter - vi skall på visning. Gubben blev galen. Så hörde man hans tant yla något obegripligt och plötsligt störtar farbrorn ut på gatan och ger sig ut i sin bil. Höll på att backa över mig och barnet både en och två gånger, men det bekom ju knappast honom eftersom det hela skedde på hans tomt (mitt på allmän väg, min anm.). Hans son skulle visst komma så han behövde plats att stå där. Okej, men att flytta på sin egen bil kommer inte att hjälpa, det ger ju bara en lucka som någon annan visningsbesökare kommer att ställa sig i. Det var rätt mycket folk med andra ord.
Väl inne på visningen meddelade jag mäklaren att det kanske vore idé att säljarna pratade med sina grannar innan visningarna för man blir ju inte direkt sugen att bli granne med någon som beter sig på det viset.
Hur som, huset var sisådär. Fint, men inte helt praktiskt. Efter den sedvanliga rundvandringen (och förundran över hur konstigt folk planerar sin inredning. Man är typ villig att göra vad som helst för att få sova på samma våningsplan som barnen. Typ bättre att sova i trappen än något annat. Så gör inte vi. Vi sover en trappa ned och det går alldeles utmärkt) så skulle vi ut i trädgården och inspektera. Det fanns ett gästhus som man ju ville kolla in. Öppnar dörren och där står en farbror och röker och säger "Hej". Han hyr tydligen gäststugan och vill typ inte att man går in och kollar i "hans" lägenhet. "Eh, skall du bo kvar här" undrar jag lite försiktigt. "Vet inte, men förra gången huset såldes så fick jag det".... Burr! man kan tycka 1. att säljarna borde bett honom dra åt helvete denna dag under visningen och 2. att mäklaren skulle berättat detta för alla som kom att det står en gubbe med allvarliga peddovibbar i gäststugan och är äcklig och röker.
Nej, tack! Även om man kan slänga ut gubben om man köper vill jag inte ha det där huset för 12 miljoner. Grannar som hatar en innan man ens skrivit under etc. Och han bråkade ju inte bara på oss utan på alla som stod på gatan.
Fattar att det är lockande för folk med mindre pengar att finansiera sitt köp genom att hyra ut gäststugan för 4.400 i månaden (stod att det var det hyran var just nu). Men aldrig i livet! Vill inte ha allsköns gubbar strykandes runt på tomten... Tvi vale!

Hmmm

Vilket jäkla pissväder! Hela helgen har det fullkomligen kissat ned. Som ni ju vet. Men varför vara förvånad. Det är ju juni i Sverige och då är ju kiss i luften legio.
Helgen har därför ägnats åt bull- och brödbak i lördags och en lyckosam utflykt till Ikea igår. Pappan var otroligt motsträvig till den utflykten men väl där så gick det som en dans. Självscanningskassorna är ju en skänk från ovan (Ingvar antar jag i det här fallet, men han är väl så mycket gud man kan bli med tanke på att den andra guden enligt mitt tycke inte finns).
Efter en sväng förbi farmor och farfar på vägen hem blev vi lite rabarber rikare också så det bakades dessutom rabarberpaj igår kväll. Vi kan väl säga att helgen har gått i det onyttiga ätandets tecken. Även om det är vanligt så har det varit lite värre än vanligt denna helg. Har även klämt in en tunnbrödrulle med räksallad bland alla bullar, pajer och godis. Lika bra på något sätt.
Tänk, det finns länder där det oftast är fint väder och varmt på sommaren. Och så bor man frivilligt här. Hlemärkligt. Citronodlingen here we come!