torsdag 2 september 2010

RESTAURANGSUCCÉ I ATEN

Jag och Anna ska till Aten (OM NÅGON MÖJLIGTVIS MISSAT DET) om två veckor. Tid är pengar och vi planerar våra dagar med precision och minutvis (nästan).

Vi hittade till vår stora lycka att dom har denna restaurang där. Succé. Nu ska det köpas tröjor därifrån till våra barn födda 09,06,05 och 04. Och till våra män. Oerhört lämpligt om ni frågar mig.

New York in my heart.

Jag sitter och tittar på foton från när jag och min man var i New York för ett par år sedan. Jag mår nästan illa när jag ser det för det är så bedövande vackra minnen därifrån och jag älskar den stan. Och inte bara älskar. Älskarälskarälskar.

Utsikt från vårt hotellrum.
Hotell-lobby
Mysiga kvarter down-town


Brooklyn Bridge

Chipmunk i Central Park


- A bientot//Ellen

Röstresonemang

Dåligt med inlägg från mig på sistone. Har inte hänt något spännande direkt. Har haft extremt oflyt med mina promenader - vackert väder hela dagarna till dess jag plockar ut vagnen, då börjar det ösa ned direkt. Typiskt.
Har också röstat, igår eftermiddag och inte föll min röst på någon skäggig get inte. Näe, lite mer stil får det allt vara! Kryssade mig själv nämligen. Kändes bra. Synd att det inte är bilder på röstsedlarna. Not, ha ha ha, vilken öken det skulle vara. Men jag skulle inte bli förvånad om det kommer. Om inte förr så när vi får rösta på nätet. Det kommer ju någon gång i framtiden är jag säker på.
Annika Ström Melin skrev idag i DN att hon tyckte det var synd att förtidsröstningen tog bort valdagen som demokratins högtidsdag. Jag fattar ingenting (som vanligt) det är väl bättre att fler röstar? Och - rösterna räknas ju inte förrän efter sista vallokalen stängt sista dagen så valnatten blir ju ändå det där "högtidliga" tillfället om det nu är det man är ute efter. Eller är det att få klä upp sig och sminka sig för att lufsa till någon sunkig mellanstadiematsal för att rösta som är så högtidligt? Särskilt som de flesta kommer i mysbyxor menar jag. Har stått och delat ut min beskärda del av valsedlar på olika ställen så jag vet.
Första gången jag fick rösta så var jag i vallokalen samtidigt som Mona Sahlin, så TV var där och så. Kändes inte högtidligt det heller. Bara pinsamt och lite småläbbigt med hennes kajal som var all over the place, då som nu. Och det var länge, länge sedan. Inte mycket som händer i hennes liv heller verkar det.

Röst-fest.

Igår röstade jag. Skönt. Jag har sagt mitt. Idag plockade jag ihop pappersinsamlingen hemma. Då trillade det ut en folder från Miljöpartiet...
Man ska inte dömma hunden efter håren men vad f*n.


Vem är geten till vänster och varför har han lin-testar under hakan?

I övrigt; hemma med sjuk Lilla idag.

- A bientôt// Ellen