fredag 8 maj 2009

Dagens visdomsord!

Lågkonja i all ära (jo, för det verkar onekligen så att det är det enda media kan vältra sig i) men glöm inte att det fortfarande är typ 90% av befolkningen som arbetar. Det är lätt att glömma när media basunerar ut om lågkonja, lågkonja, lågkonja. LÅGKONJA. 

Så glöm inte att 9 av 10 fortfarande kommer att ha jobb. Dom flesta av dessa lever på som vanligt. Och det ska man. Man ska leva som vanligt. Annars blir lågkonjan ännu värre. 

C`est la vie.

Te. Morgon-TV och fredagmorgon.

Fasiken vad skönt det är med en "extradag" ledig. Jag slipper jobba (ska på begravning. Såklart!) och kan bara sitta och ta det lungt. Jag har lämnat barnen på dagis, mr Alm duschar och gör sig i ordning. Tänk om vi kunde ha det så här jämt, här hemma. Tänk om. Tänk.

Sanningen hade då blivit att jag ändå hade fått jobba. Jag vet exakt hur det är. Det hade slutat med den vanliga kvinnofällan. Jobba 120%, få ut 80%. Det är en dålig deal. 

Det är också anledningen till varför jag jobbat heltid sen jag började efter barnen. 100% på en reklambyrå är nämligen 150% egentligen. Sedermera kommer typ 80% bli typ 120%. Eller 150%.

Ekvation deluxe!