måndag 15 december 2008

Lolla. En burfågel. I det fria. Fräsigt.


Jag känner mig oerhört nöjd med mina ornitolog-skills. Pappan i den andra familjen är stolt i sin frånvaro. I know that!

Mellan 15-1530 finns det inget att äta...


på det här all inclusive-stället. Vad fasiken. Vad händer om jag hungrar ihjäl precis just då.


Men ahaaaaa...då kom jag på. Det finns melon i take-away-förpackning. Puh. Jag kommer överleva!

Agathon är på spa...


och jag med kan man säga... Lolla en bilden rå!
Barnen är på Bamseklubb och idag fungerar det fräsigare en någonsin. Varför? För att mamman kom på en genialisk idé. Farbror (pappans lillebror nr2) kan följa med. Så då fick farbrorn, 24 år gammal, vara på Bamseklubben med Bamse, Lakritstrollet och barnen i TVÅ HELA TIMMAR. Fräsigt! Genialiskt. MEN. Jag är inte dum. Han ska ha lite cred för att han ställer upp. I form av ögongodis. Flickorna som tar hand om Bamseklubben. Vilken julklapp jag gett!

Melodifestivalen är ett otyg

Okej, ni gillar inte att kräkas, det är uppenbart. Enkäten är stängd och 30% ville bort med vinterkräksjukan. Men hela 35% ville bort med melodifestivalen! Det tycker jag är föredömligt röstat. Jag hade röstat bort med den också om det inte var för det där med det hiskeliga i champagnefria helger.
Alltså, melodifestivalen skall bort. Det är värre än att ligga hemma och kräkas. Bara 20% ville bort med skumpafria helger. Det känns på det hela taget lite tveksamt, men vad gör man. Melodifestivalen är ett otyg.

Är man dum får man skit

Rajdida, måndag. Det bästa med måndagar är att de tar slut. Det värsta med idag är att jag har kvällsmöte, vilket gör att denna måndag typ aldrig kommer att ta slut.
Har kommit på att jag inte är riktigt klar med all handling till jul än. Min bror har den osmakliga benägenheten att fylla år varje år den 27:e december. I 35 år har jag haft det så och jag har fortfarande inte lärt mig. Eftersom jag vägrar att gå i affärer 24-25-26 december så måste jag ju kirra biffen innan jul, och det glömmer jag nästan alltid. Men om jag kom på det nu är förutsättningarna i alla fall bättre än tidigare. Dessutom är det så bra uträknat att jag faktiskt kan köpa en likadan som julklappen bara. Två skadar inte, det är nästan bara bättre, så det blir perfekt. Dumt bara att jag inte gjorde det när jag köpte nr ett... Men är man dum får man skit. Så är det och så skall det vara.

Heja UPS

Pappan har köpt mammans julklapp på nätet. I lördags plingade det på och herr UPS stod utanför. Mamman öppnade. Vi söker pappan sa de. Pappan kom. Här kommer din beställning. Det är en XXX! Jag stod en meter bakom. Så bra, nu har ni talat om för mamman vad hon kommer att få i julklapp sa pappan. Aha sa UPS. Förlåt.
Jo, det kan man väl säga! Nog för att jag redan räknat ut vad jag skulle få (för att pappan råkat säga något dumt häromdagen) men i alla fall. Man kan väl låtsas. Funderar på att stämma UPS på allt de äger och har. Vad tror ni om det?
Mamman har köpt pappans julklapp på nätet också by the way. Men den kom när Kerstin var hemma hos oss och städade så hon signade, gömde och skrev en lapp till mig. Jäkla bra städtant jag har! Men julklappar skall man helt klart köpa med adress till jobbet. Pappan sa att han trodde att vakten (han jobbar i ett stort företag) kanske skulle ta den. Yeah, right, tror jag, men i alla fall!

Agathon har det bra

En hälsning till soldyrkarna i Atlanten - Agathon har det bra. Barnet matar med russin och gurka. Skulle vilja ge köttfärs och skinkmacka också men där sätter mamman stopp. Men hon heter fortfarande "råttan" och så kommer det nog förbli. Har bytt i buren men Agathon envisas med att bädda om så det ser lite slamsigt ut kan man säga. Men som man bäddar får man ligga. Eller den man ligger med får bädda. Båda funkar här tycker jag.

Fräsigt värre

Den andra mamman som inte ligger och solar om dagarna har inte haft det så fräsigt. Pappan serverade ett mindre bra ägg och i går låg jag i sängen med ont i magen, 39 graders feber och värk i hela kroppen. Trodde det var influensa, men när det är som bortblåst idag så får man nog konstatera att det var ägget som gjorde sig påmint.
Åt typ en glasspinne på hela dagen. Men det har givit den fräsiga resultatet att jag nu är nästan minimal. Trosorna som är anpassade efter en helt annan kroppsform kasar ned hela tiden. Tur att jag också har strumpbyxor som fångar upp... Annars kunde det bli riktigt livat!