måndag 11 januari 2010

Måndagsmuta.

Får man muta barn bara för att man är själv är måndagslam. Jag tycker det. Så jag gör det. Barn glada. Mamman glad. Alla är glada.

Dagens delikata middag hos Alm´s.

Märkligt nog känner jag mig duktig. Stört. Mycket stört. Och bevis på hur duktig jag egentligen är...

Findus Fiskgratäng mandel. Gott. Eller som Maria Montazami skulle ha sagt: MUMS!

Kokt potatis som sen blev hemmagjort potatismos och som gick hem hos barnen. Bra där, mamma Ellen


Och denna delikata praktpjäs. Ärtskott. Det är så jäkla gott. Jag förbrukar typ 3 sådana här förpackningar i veckan. Nåväl, det blev i alla fall nedblandade i en fluffig sallad. Huslig så det förslår. Mmm...

Träsnase

Den här fallosen fick barnet. Man kan blåsa i den så låter den som ett tåg... Hurra!!! Not.
Det badas.
Som vanligt. Och läses NY Post, som jag har som app på min iPhone. Snart ska jag hämta barn. Jag längtar!


- Posted from Ellens iPhone

Rent?

Det här är en alldeles nytvättad babysitter. Japp, hann sitta cirkus 5 minuter...
Nattlinne?

Jag kom på att jag öppnar allt som inte var till barnet nu på en gång. Bland annat fick vi fina jultabletter, servetter och ljusmanschetter, ett julornament och två formar till amerikanska pannkakor - ett plan och en lastbil. Kommer att bli toppen. Men jag fick också denna:


Är det ett nattlinne? Eller vaddå?

Paket från Amerikatt

Innehållande julklappar. Skickat den 16 december och framme idag. Inte illa pinkat. Eller så är det det.
Öppning i kväll. Men jag gissar bland annat på den obligatoriska fula slipsen till pappan som han aldrig kommer att använda...


Amning...

Hanne Kjöller skrev ett bra ledarinlägg i DN för ett tag sedan om det här med amning. Och att rekommendationerna för hela världen baseras på förhållanden i länder utan rent vatten. De säger att man skall helamma i minst 6 månader. Fick så klart genast svar från amningshysterins högborg; en person som jag inte kommer ihåg vad hon heter på någon slags amningsförbund som jag inte heller har koll på. Men så klart att Hannes inlägg var ett slag i ansiktet på alla de mödrar som faktiskt vill amma länge.
Eh, nu är det väl ändå så i vårt land, till skillnad från många andra, att det ju faktiskt är mer accepterat att amma än att inte göra det. Och de som vill amma tills dess att barnen själva kan gå och be om det gör det utan att folk direkt bryr sig.
Däremot så är BB, bvc, amningsivrare och annat kreti och pleti EXTREMT intresserade om du inte ammar 100% tills barnen flyttar hemifrån. Jag minns när första kom så var jag nästan panikslagen kring detta. Överallt sa man att man måste amma 100% för att skydda mot SIDS (plötslig spädbarnsdöd). Och i mitt övertrötta och inte helt rationella (då i alla fall) huvud så blev det synonymt med att ger jag barnet något annat vid något tillfälle så kommer han att dö. Vilket ju inte är helt sant. Men det var så det kändes. Mitt barn åt mycket och ofta. Kanske 12 ggr om dagen många gånger. Hade det då spelat någon roll för hans hälsa om han en av dessa gånger fått ersättning? Knappast. Men jag hade kunnat fungera mer som en normal människa av att slippa sitta med en bebis stämplad vid barmen dygnet runt. Det är inte okej att lägga sådan skuld kring detta hos nyblivna mammor, jag tycker inte det.
Med andra så ammar jag också ofta, men jag är inte dörädd för att ge något annat också. Jag vet ju att han får i sig allt han behöver från mig ändå.
Men det finns ju också de som av olika skäl inte kan amma. De blir av den här hysteriska amningslobbyn i det närmaste lynschade känns det som. Inte okej. Skit i det ni.
Lika fjantigt som att mvc skall ha koll på mina dryckesvanor INNAN jag blev gravid. Skit i dem ni!
Man gör väl för fasiken så gott man kan! Men alla älskar inte att amma 24/7 (24 juli?) och då skall man inte behöva ha panik för det.
Det hävdades att mamma inte sover bättre av att pappan ger barnet en flaska på natten. Det är möjligen sant, vad vet jag? Även om det måste vara väldigt individuellt. Men jag vet att jag mår bättre om jag kan få komma ifrån någon gång - lite längre än en timme. Då orkar jag mer oavsett om jag har sovit eller bara brytt mig om mig själv för en stund.

Innesittare

Pappan har gått till jobbet med alla hemnycklar, så här sitter jag och filosoferar. I och för sig inget pressande ärende som inte kan vänta till i morgon, men ni vet nog hur det är. Man vill aldrig gå ut så mycket som när man inte kan.
Barnet är tillbaka på dagis idag så äntligen lite vardag kan man väl säga. Även om det varit super med ledighet också. Bebisen ligger och sover lugnt och skönt. Vaknade dock till precis den sekund jag valt att gå på toaletten, men vad annat hade man väntat? Det är bara att springa genom huset med byxorna nere och hoppas att grannarna är på jobbet. Åh, så glamouröst livet är med småbarn.

Blodbad.

Imorse när jag vaknade så hade jag blod på kudden. Lilla, som jämt kommer upp till oss mitt i natten, hade blött näsblod. Från vår säng ner till hans rum fanns små blod-droppar. I hans säng har han blodat ner bra mycket mer. Nu har jag en blodfest att ta hand om på en madrass som INTE går att tvätta. Husmorstips?