söndag 3 januari 2010

En falsk chinchilla

På väggen över sängen - vare sig stiligt eller fräsigt. God natt!Nu är allt perfekt...

Läskiga farbrorn från Solens mat mumsar vidare och jag dricker te och hänger i soffan.
(I verkligheten skriker båda barnen. Ingen vill sova. Min man är sur som ättika just därför och för att han får ta eländet idag. Jag har precis bränt mig på mitt te och springer mellan tvättstugan och garderoben).

Lätt irriterad

Är i Mora. Har precis handlat. Kaos.
Barnet:
"jag är kissnödig"
"jag är hungrig"
"jag är törstig"
"jag har ont i magen"
"jag vill bajsa!"

Bebisen:
"jag vägrar att sitta stolen mer"
"jag måste äta nuuu annars dööööör jag"

Så pappan har sprungit i skytteltrafik mellan kundvagnen och toan och jag har burit bebis på ena armen och handlat med andra. Samt ammat på spelavdelningen då då.
Och nu körde vi fel tack vare att jag är van att vi ska till Älvdalen och inte Sälen. Balle. Med lite tur är vi framme före midnatt...

Middagsdax.

Näe hörrni. Fasiken vad mörkt det är ute. Nu får det ta att bli ljusare. När är det, det vänder igen? Någon?


Nåväl. Äta bör man. I år ska även jag bli sundare. Det firar jag med att laga oxfilé och rödbetor samt lite getost. Fräsigt.

Vilken tid det tar!

Vi är knappt framme i Leksand och det börjar komma heja-SMS från baren. Då säger mannen: "det klart, så här i efterhand hade det varit smart att åka tidigare". Duh! Det var ju en av oss som kämpade för det!
Fnas...Vad vitt allt är här i huset

Till och med jag...
Men så älskar jag ju blått oxå. Vittochblåttblåttochvitt
Enormt enformigt. Men oj!Rött?! Det var udda.

Utöver det önskar jag att jag vore i fjällen med Anna. Det hade varit något.

Kan någon ta bort solen?

En mammas kapacitet vet tydligen inga gränsen. Nu säger barnet att jag ska ta bort solen. När vi nu äntligen för första gången på två veckor får se solen så vill man tydligen inte veta av sen. Jag har föreslagit att barnet blundar eller drar ned mössan men inget av detta har fallit i god jord. Så blir det oväntat kolsvart omkring er så är det bara jag som lyckats med en ultimata curlingen...Det kryllar av ryssar

Har passerat ett tiotal. De reser i flock, flera bilar i rad. Då blir det bling-bling i bad och backe!
När vi var i Halkidiki var det mest ryssar och bulgarer på hotellet och jag har aldrig sett så mycket krimskrams och glitter på baddräkter förut. Skall bli kul att följa upp det med skidstassar...20 minuter senare...

Och vi har tankat. Och utrett att det är mitt fel att vi är sena då jag inte gav besked om hur många flaskor vin vi skulle ha med. Svårt beslut att fatta själv! Själv hade jag inte hört frågan och därför inte svarat.
Det har således inget med att han tittade på Harry Potter igår istället för att packa att göra. Vinflasksfrågan som var omöjlig att besvara låg där som en propp som stoppade all verksamhet. Helt naturligt. Och nu vill barnet kissa! Go figure!
Fjällsemester!

Så här långt har vi kommit på resan som "startade" för en timme sedan. Det är vår garageport ni ser, ja... Vi skulle dra när det var klarammat vid 9, men nej. Så går det till när pappan är tidsoptimist och mamman inte får någon hjälp alls!

Han valde nämligen att glo på TV igår istället för att packa. Suck.

Lacy Town.


Vad är det för feeeeeel med den här människan (som förutom huvudrollsinnehavare är typ manusförfattare, regissör, författare och inte att förglömma islänning)? Varför springer karln omkring i trikåer med en liten rosahårig flicka och några dockor i en stad där allt är snett?

Note to myself: Skjut mig!

Fia! Hej på dig du.

Du är också hjärtans välkommen hit. Vad roligt vi ska ha det!

Suzan!

Mer än hjärtligt välkommen hit. Vad kul att du har hittat hit!

Mor Duktig!

Jättevälkommen till oss på Fräsigt. Hoppas du ska tycka om det vi babblar på om. Det mesta är, såklart, Fräsigt!

Det fullkomligt rasar in nya bloggföljare.

Och alla ska självklart få varsit varmt välkomnande till Fräsigt-bloggen. Först ut.
VÄLKOMMEN Amy. Hoppas du ska trivas!