tisdag 10 februari 2009

Viktväktar-moussaka

Fasiken vad det är smarrigt. Jag skulle kunna äta det för alltid. Dagens middagstips alltså. 8 minuter i micron. Fräsigt.

T-bar

Anna har bebis i magen (Wheeeeiiiii). Mängder av champagne måste ändå vara densamma (om man slår ut på oss) och som jag kämpar. 
Förra måndagen - T-bar
Förra torsdagen - T-bar
Igår - T-bar
Imorgon - T-bar

Herregud. Men Anna. Kom inte och säg att jag inte tar mitt ansvar. Ill do anything for you!

Nystädat.

Lolla rå!
Men lolla här...
...och här. Ser ni hur fint? Vi har lyxen att ha en tjej som kommer och städar. Vilken dröm det är att komma hem till detta. Nu vet jag inte hur jag ska göra när jag ska steka potatis till barn nr 2...vill inte att ajax-doften ska försvinna...

Något ovanligt

Här är något som inte hör till vanligheterna på mitt skrivbord. En dricka som inte är cola light. Men så är det nu denna tisdag. Undrens tid är inte förbi.

Dagens inte helt oväntade nyhet

Jaha, då vet chefen, så nu kan jag ju outa mig här också. Tant Raffa är på smällen. Snacket har redan gått så klart eftersom jag visat mig nykter på en eller ett par tillställningar. Vilket ju inte tillhör vanligheterna. Kan vara varför det inte är lika mycket glammiga bubbelkvällar i mitt liv.
Häcklade en kollega för att han skulle ta en vit månad. Nu får jag själv 9 st! Plus amningsskit. Jävla apa och piss och skit.
Enda sättet att genomleva småbarn är ju att vara lite småpackad hela tiden. Och så är det det enda man inte får vara. Vem har räknat ut att det skall vara så? Inte okej. Måste vara en man.
Ja ja, vi skall väl först hålla tummarna för att det håller - det är väldigt tidigt än.

Det är lågkonjunktur. Låt mig vara!

Ser ni högen? Det är min hög med dåligt samvete- sånt som aldrig blir gjort - som jag hela tiden lägger åt sidan till förmån för annat. God damn it! Det är lågkonja - det ska vara lite att göra nu! Inte så här fantastiskt mycket som det är hela tiden. 

Jag ska vara tacksam, jag vet, men idag är det inte en sån dag. Tvärtom. Det är en blå dag idag. Lugn-soft-trött-och- lite-grinig-låt-mig-vara-dag.

Segregation på dagis

Det pågår en stor ojämlikhet i vårt förhållande Ellen. När du sitter och flådar runt på det ena bubblet efter det andra har jag mer oglamorösa göromål. Som igår, då var det föräldramöte på dagis. Kändes inte det minsta bubbelmässigt. Serverades inget bubbel alls faktiskt. Och inget annat heller.
De skall omorganisera dagis. Så nu skall avdelningarna åldersindelas än mer. Tidigare har vi haft två avdelningar för barn 1-3 och en för barn 4-5. Nu skall det bli 1-2, 2-3, och 3-5. Eller 07 och yngre på en, 06 på en och 05 och äldre på en. Tanterna har varit i Kalmar på ett Reggio Emilia dagis och vill ha mer sådan pedagogik. Jaha, vad går den ut på då? Då sitter de där som frågetecken och bara rapar åldersindelning. Men en pedagogik kan väl knappast endast gå ut på det?
Vet inte vad jag tycker om det riktigt. Barnet får byta avdelning och fröknar. Och, vilket är det jag är mest skeptisk till, kommer att hamna på samma avdelning som värsta bråkstaken. En pojke som är ökänd för att slåss och vara elak. Min pojke slåss inte och är inte elak.
Jag är för integration. Även mellan åldrar. Tycker att man kan lära sig mycket av det. Då hävdar fröknarna att; Jo men de kommer ju att umgår på gården hela förmiddagarna och på eftermiddagarna har vi ju dörrarna öppna mellan avdelningarna så de kan leka med vem de vill. Eh, ursäkta en okunnig, vad är då poängen??
Nå väl, jag är i händerna på dessa utmärkta pedagoger och om de blir sporrade av att slänga runt barnen mellan avdelningarna så kanske det är en bra grej.

Tänk om, tänk rätt

Man kan inte heta Dååååååååååååååååånald. Donald (dånnald) kan man heta. Det är normalt. Men vi har en leverantör som envisas med att heta Dåååååååååååååååånald. Inte okej. Dryftade detta med en kollega igår. Hon tyckte då att det i alla fall var bättre än Dick Gaylord som hon stött på på en mässa i USA. Alltså, jag vet att Gaylord är en anrikt namn, som härstammar långt tillbaka i tiden. Det är väl inget att göra något åt, men måste man som förälder då välja Richard som förnamn på sin lille pilt? Det kan ju till och med den mest sinnessvage räkna ut att det kommer att bli Dick. Dase Homoherre är mitt namn minsann. Det är ungefär som det lika anrika danska Langballe. Inte heller okej. Långsnase. Men danskarna kanske i alla fall inte väljer att döpa sina barn till Snopp.

En liten bit lår

Det var en liten bit av min kollegas lår minsann. Han hade en fettknöl på lårets insida som han tog bort igår. Huvudet på skaft som han har tog han en eminent bild av det lilla spektaklet. Insida lår, vad blir det? Kalvinnanlår då eller något? Tror inte att han är kastrerad så oxe är det i varje fall inte. Tjurlår?

Frukost.

Jag älskar allt med cocos. Därför är den här en favorit: smal vaniljyoggi med cocos-müsli. Try it!

Måndagsbubbel.


Igår hade vi första måndags-bubblet på jobbet. Detta innebär champagne. Detta innebär också den tredje champagnedagen för mig på 8 dagar. Fräsigt. Igår kom jag dock hem runt halv 9 och inte mitt i natten som dom två föregående champagnekvällarna.

Dagens tips måste alltså bli: Vill du känna dig lite glamourig för en stund? Ta med dina vänner på ett glas champagne någonstans. För en stund känns allt så skönt lyxigt. Efter den stunden får man dock vara beredd på att det är jäkligt olyxigt att knata ner i tunnelbanan och bege sig hem till förorten. Men säg den glamour som varar för evigt...