onsdag 28 juli 2010

Snåltoa.

Alltså. Alla vet ju att hyrorna för rörelser i city är skitdyra. Till exempel i Gallerian. Där lär det ju inte vara gratis att ha butik. Ändå måste de ha betalt för att hålla en snubbe med att eventuellt kolla att det är halvokej på toaletterna. Som om det inte skulle kunna ingå? Ja, jag fattar att det är ett sätt att hålla allsköns knarkare och liknande därifrån men bemannad toalett som inte kostar bör väl nästan ha samma effekt, särskilt om personen kan neka vissa inträde.
Nå i alla fall, idag behövde så klart barnet kissa när vi var på Gallerian. Min vana trogen hade jag inga kontanter. Och när en treåring säger att han behöver kissa, då har man inte direkt en halvtimme på sig. Vi var i fel ände av Gallerian, fick masa oss tvärs genom hela skiten bort till toaletterna där det var skitlång kö och så klart kostade mynt att komma in. Växlingsmaskin finns, men om man inte har några sedlar hjälper det föga.
Sa till vakten/städgubben att jag inte hade några kontanter men att min son höll på att kissa på sig.
- Har du inga pengar?!
- Jo, men inga kontanter.
- Har du inga pengar?!
- Eh, jooo, jag har pengar men hinner inte till bankomaten innan han har kissat på ert golv.
- Har du inga pengar?!
- Nej.
Så då skulle barnet få krypa in och gå själv för han kunde inte släppa in mig med barnvagn. Men det vågade ju inte barnet så klart eftersom det var fullt med folk där.
Till slut gick han med på det i alla fall så det löste sig men jag menar, vad fan spelar det för roll om jag fick följa med in? Gallerian förlorar typ fem spänn om jag skulle kissa. Vilket jag ju inte skulle. Inte heller byta blöja. Det enda de verkligen riskerade var att få en kissfläck på golvet för jag tänkte inte låta grabben kissa i byxorna. Blir så sur. På PissForum kostar det också men man får i alla fall gå in gratis om man säger att det är barnet som skall kissa. Småsnåla idioter och så förväntar de sig att jag skall handla av dem och deras butiker. Not if I can help it säger jag.

Bra dag

Idag har varit en ganska skön dag. Barnet följde med sin far till jobbet, och efter bebisens lunch tog vi bilen in och mötte upp dem på en lunch på Neko. Mums!
Därefter tog jag och barnen en sväng i Gallerian innan vi åkte hemåt igen. Hemåt, det går ju inte utan en sväng på Maxi så vi tog en fika där så att jag kunde utfodra mellis till bebisen och sedan handlade vi ett st bröd, en cola light och några tandborstar.
Sedan hem och lek ute (läs stunsning av rabatter med sekatör och barnsax) till dess pappan kom med tåget. Då gick vi och mötte honom. Sedan en formidabel middag med fil och flingor och falukorvsmackor. Typ det enda som inte riktigt håller måttet idag.
Nu har pappan åkt till golfbanan, samma som Ellen är på, och jag sitter och dricker skumpa. Enda rätta.
Bebisen sover och snart också barnet. Kanske, om man har tur.

Det harvas golf.
Vi har dessutom fått med oss en Göran i bollen. Han är ljuvlig!

Nu har jag dessutom köpt godis.


Nöjd!

- Posted from Ellens iPhone

Golf.

Japp. Båda barnen ut-ackorderade till mormor respektive morfar/fru. Då kör vi golf i nåt slags halvdugg.


Förmodligen går det åt skogen eftersom jag enkom lever på rullet och när gräset är vått- rullas det ju inget. Men 4 timmars motion betyder ju ändå nåt.


Och. Praise the day när golfkjolen klev iland på den gudaförgätna plats som kallas golfbana. Då slipper man braxor.

- Posted from Ellens iPhone