måndag 29 juni 2009

Champagne?


Bästa sättet att bli av med sjukdomar? Måste inte det vara champagne? Jag tar mig ett glas innan jag går hem. Tror jag. Fast jag egentligen behöver sova. 

Bygga hus...

Vi har en kille på jobbet. Han jobbar som 3D-artist. Jo, tjänsten heter så. Han gör just nu vårt hus i 3D. Så kan man se exakt hur det kommer se ut sen. Helt sjukt. Man kan tapetsera om och fixa. Fluffigt. Fräsigt.

PS

Där finns också en interaktiv bärsjalsguide.... www.babydesign.se förresten.

Plyschklubben har sammanträde

Uppe i Säfsen hade en av de nyblivna mammorna en bra bärsele till sin bebis. Inte en BabyBjörn som vi har utan en som har avbärare på höften. Innebär att man slipper ta hela vikten på axlarna. Och det verkar inte så dumt så jag funderar på att investera i en sådan till knodd 2. Axlarna är inte mitt starkaste parti om man säger så. Gick in på en hemsida där de saluförs. Och det visar sig att de säljer bärsjalar också. Jag är inte ett fan av bärsjalar. De som vill ha dem, okej, men det är inte min stil liksom. Och nu det roliga; på det här stället har de också bärsjalskurser - lär dig att knyta sjal. Fy donk! Därefter kommer väl växtfärgning, benhårsflätning och annat sköt velourigt. Måste man gå på kurs för att knyta något är det inte värt att knyta.

Helt fel

Kerstin, vår städtant från Hemfrid, var precis här. Vi pratade lite om ditt och datt och plötsligt drar hon av sig strumporna för att visa sina äckliga sår (fd myggbett). Inte okej. Riktigt snuskigt faktiskt. Men det är rent i huset i alla fall.

REA

Jag jobbar inne i stan och om man älskar att shoppa som jag så är det en tuff tid just nu. Ser jag 30% REOR så reagerar jag inte ens. Men ser jag 70% då finns det inget som hejdar mig...och då menar jag INTE slita-och-dra-i-saker-affärer (som HM och sånt) utan i lugnare stråk som i Sturegallerian och NK osv. Och då bara saker som man spanat ut innan som man kan tänka sig att köpa. Det är en konst det där. 
Annars gillar jag mest när det inte är REA. Då är det lugn och ro i butikerna. Skönt.

Inte helt fel 2

Var på mvc i morse. Eftersom jag har semester så var barnet inte på dagis utan pappan fick följa med på väg till jobbet och ha barnet medan tant mätte och fixade. Sedan gick vi med pappan bort till hans jobb på en liten prommis. Vi skall på bröllopsfest i helgen, inte bröllop, för de är redan gifta. Då tänkte jag att när jag ändå är på stan kan det ju vara bra att köpa present och så. Vi var klara väldigt tidigt hos mvc-tanten så klockan var väl inte mer än 9.30 när pappan släppts av vid jobbet. Då gick vi in i gallerian (för varmt att sitta ute redan då) och satte oss och tog en fika, bara barnet och jag, och vi hade det jättemysigt. Sedan in på NK och köpte present. Då tyckte barnet att det var orättvist att bara köpa presenter till andra utan vi skulle ha också. Kunde inte riktigt argumentera mot det så det blev ett Hermèshalsband till mamman också. Trååååkigt.
Tog en prommis tillbaka till Slussen och bussen hem. Superskön dag. Nu undrar jag om vi skall packa ihop oss och gå och bada eller om vi skall nöja oss med vattenspridaren och lilla poolen hemma. Svåra frågor så här på semestern.

Inte helt fel.

Hemkommen från en långhelg i Säfsen, torsdag till söndag. Känns som om det för en gångs skull var helt rätt att ta semester från midsommar. Brukar ju vara ganska pissigt annars. Men vi har haft soliga och varma dagar som alla andra med vandring, cykling och bad. Massor av härligt bad! Det var med min pappa och hans sambo och alla barn och barnbarn. Fyra barn med respektive och tre barnbarn, samt två på väg. Det blir lite hallaballoo, men det var kul ändå. Sonen hängde med ut på vandring och var riktigt duktig, gick flera kilometer i skogen. Men det var så klart massor med mygg och knott så nu sitter jag här och river hål i skinnet och solbrännan. Fräsigt.

Hur nyttiga är ni?


Skönt att se att ni har vettet kvar och tar ut rejält med veckor i år. Ny enkät ligger ute. Glöm inte att rösta.

Pojkbarn

Min pojkar skulle inte bli som andra pojkar. Dom skulle leka med dockor och barbamammor och inte hålla på med bara bilar, vapen och skumma rymdgubbar. 

Jo men visst, det gick ju skitbra.

Halsflusshelg.

Halsflussen fortsätter. Helt olidligt. Jag har ändå gjort mitt bästa för att flussen ska begränsa min helg. 

Jag har druckit vin. Det gjorde ont som attan i halsen men det får det väl vara värt tycker jag. Ska jag vara sjuk så ska jag åtminstone vara det berusad...

Det åts popcorn. Om man suger riktigt länge på varje bit så blir det typ inget kvar=lätt att svälja.


Det solades måttligt. Ja, jag är inte smal och ja, bikinin är omodern. Jag bjuder på det.

Sörja.

Det är helt okej att sörja och ingen bestämmer faktiskt hur ledsen man är. 

Det som dock känns knäppt är dessa små klungor av Michael Jackson-fans som står och vaggar och trampar och gråter framför en hög av ljus och bilder och sjunger Michael Jacksons "Heal the world". 

En av dessa klungor såg jag på Sergels torg i fredags. Som det vaggades. Som det trampades och som det gräts. 


Vem är det som startar dessa små klungor? Vem är den första att sätta igång det monotona vaggandet och sjungandet? Jag bara undrar...