måndag 20 juli 2009

Vive la France igen.

Idag upptäckte vi att vi inte behöver åka längre än till Forum för att få lite franska vindar blåsta i fejset. Dvs vi gick på creperian där och åt lunch. Pappan en galette med massa mojs, barnen crepes och jag fuskade med en sallad. Men jag kände ändå atmosfären. Ungefär som när herr Alm fick avloppssoppa i Villefranche...

Apropå Carrefour

Carrefour är ju flådigt som fanken om man jämför med Coop. Handlar mestadels aldrig på Coop men på vägen ut till landet häromdagen så blev det det i alla fall. Det var värsta kön vi Kvantum så vi åkte till nästa centrum och där fick pappan avgöra mellan Willys och Coop. Stort som fasen, men det finns ju inget urval! Bara sämsta äckliga! På Carrefour har de flådigt, flådigt att välja bland...
Det må vara att Coop är billigare, men jag tror inte ni blir förvånade när jag avslöjar att det, trots allt, inte är det enda jag strävar efter vad gäller min matkasse. Helst skall det vara ätbart också.

Carrefour

Carrefour är en fräsig fransk stormarknad (typ vårt coop) fast alltid med en triljard saker mer än vad man är van vid. När vi är och handlar där så hamnar jag här:


Mycket märkligt. Mycket mycket märkligt...
Vet ni vad som är märkligt mer? Det är att jag just har lagat fiskpinnar. Med hemlagat mos. På min glamoursemester. Extremt oglamoursemestrigt om ni frågar mig.

Små funderingar om förmiddagen...

Började dagen med att fullkomligt explodera över både barn och gubbe. Orättvist? Tveksamt. Han tänker på sig och barnet tänker på sig. Jag tänker i första hand på familjen, därefter dem båda för sig, därefter jobb, därefter det världsekonomiska läget och kanske någon gång på tusende plats på mig. Så nu har de fått sina fiskar varma.
Orkar fan inte längre. De båda förväntar sig att allt skall vara som förut, men jag orkar inte. Jag orkar inte, jag orkar inte. Om 9 veckor kommer en bebis och det har en viss påverkan på mitt allmäntillstånd. Men mongona fattar inte. Att barnet inte gör det, det är inte så konstigt, men en 40-årig gubbe borde kanske ha lite bättre förstånd. But, no. Så är det inte. I slutänden förstår jag ju att det egentligen är hamsterns fel det här också. För att hon har uppfostrat en latmask som tycker att det är jämställt att läsa tidningen medan jag diskar och tvättar. Hon ligger pyrt till den här veckan. Det är nog bäst att jag håller mig därifrån.
Som grädde på moset denna morgon har barnet lyckats leka med fjärrisen till TVn i sovrummet och ställt in någon slags timer. TVn gick igång vid femsnåret och igen vid åtta. Fräsigt. Får se om det är något återkommande som händer nu varje dag framöver eller om det var en engångsgrej.
En barnledig manlig journalist skrev i dagens tidning en debattartikel där han undrade över varför det är så dåligt ställt med jämställdheten där ute. I föräldraforum på webben och i bloggar är det mest mammor som kommer till tals om att de sköter hem och barn. Ja, varför är det så? Kanske för att ni män inte är så jämställda som ni tror utan vi kvinnor tvingas att göra all skit för att ni är så jävla inkompetenta och slöa?! Tror du inte att jag hellre skulle dela lika? Men man kan ju för fan inte bråka varje dag. Man har sedan länge insett att det är mer harmoniskt att svälja all skit och ta några kraftiga kliv in i femtiotalet. Förutom så klart i arbetslivet där jag är en modern 2000-tals kvinna och jobbar lika mycket som min man. Gårdagens föräldrar uppfostrade inte jämställda pojkar, och dagens arbetsplatser är inte direkt uppmuntrande heller. Kan vara ganska svårt för en ensam manlig karriärist att kräva sin rätt till halva ledigheten inom många branscher. Vilket inte på något sätt förklarar hans ovilja att göra 50% av det vardagliga. Återigen, hamstern ligger risigt till! Nu har jag spytt klart och skall gå och duscha. Familjen spelar fotboll med en badboll i vardagsrummet. Vad går sönder först? Stereon eller vår gigantiska ljuslykta? Varken eller skulle vara någon större förlust i och för sig...

Gårdagens värmenotering kl.16.30 på dagen...


Förvisso i solen men ändå. 26 grader inomhus känns bra. Det är inte ofta.

God morgon!