torsdag 19 augusti 2010

Matglad!

Jag skulle ta kort på mina egenhändigtgjorda potatisplättar som jag åt med med keso och sallad. Men. Jag höll på att dö av hunger. På riktigt alltså.


Bilden är tagen ca 2 minuter efter att tallriken var full. Fräsigt matvrak till kvinna.
- A bientôt// Ellen

Ralph Lauren does it again in.

Fast tvärtom. Typ.
Först hade dom den här hemska reklamen som lamslog världen med en minismal modell som retuscherades in absurdum.
Nu kommer den här. Roligt. Rolig kommentar till.
Snitsigt. Fräsigt.

Krimskrams


En vän till Fräsigt har öppnat en liten webbloppis och butik. Där kommer det ligga renoverade möbler och egengjorda smycken. Ljuvliga saker. Dont miss.

- A bientot//Ellen

11 års erfarenhet=5,5 timmars fakturering.


I min roll som operativ projektledare (produktionsledare) på reklambyrå så ingår det fakturering. Jag gör det 1-2 gånger i månaden beroende på projektets storlek, mängden pengar samt hur avtalet med kunden är utformat. Inget konstigt med det. Löper smärtfritt nästan varje gång och jag gör det med vänsterhanden.

Igår hamnade jag i en faktureringskoma. Ibland kan det bli så när jag har långa projekt (som det här aktuella fallet) . Det faktureras i omgångar, a conto och har ca 40 leverantörer. Många av leverantörerna har också flertalet fakturor under den här tiden.

Jag är enormt noggrann. I fakturering finns ingen plats för fel lixom. I det här projektet hade det dock blivit fel. Och jag hamnade i koma. Efter två timmar döpte jag om exceldokumentet som jag jobbade i:

Sen fick jag skärpa till mig och gå hem med kopior av alla inkommande fakturor, tillika alla utgående och sen försöka matcha ihop dem för att se varför jag inte fick ihop det (saknades x antal kronor).
Siffrorna har inget med min faktura att göra

Efter att min man gjort upp ett nytt excelark åt mig och jag äntligen fattat vad fasiken felet var för nåt. Då hade det gått 5.5 timmar. FEM KOMMA FEMTIMMAR. Snacka om att ju mer man gnuggar in sig i en viss sak ju mer korkad blir man.


- A bientot //Retard-Ellen