fredag 21 oktober 2011

Slurrp!

Cider, is, brasa. Klart!
Status fredagkväll.

Fredagsmys med barnen. Min man är ute på galej. Här hemma äter vi chips med dipp och jag dricker Alsace. Och jag och vinglaset jobbar.

Jag jobbar med två parallella sinnessjukt stora julkampanjer och en lite mindre för en stor kund. Om några veckor är dom ute i butik. "Om några veckor" känns som en evighet. Speciellt som att min man drar till Indien på tisdag och är sen borta i ca en vecka. Jag ska hämta och lämna i en veckas tid. När jag har det som mest.
Allt känns optimalt.

Vad jag gör vi annars ikväll jag och vinglaset?
Vi njuter av barn som har picknick i vardagsrummet.


Vi lullar runt i det välstädade hemmet (städerska på fredagar är det bästa jag någonsin investerat i).

Vi tvättar oxå. Det gör vi varje kväll iof. Men idag kör vi lite mer - eftersom vi ju bytt i alla sängarna (som jag också visserligen gör onaturligt ofta).


Sen pratar jag och vinglaset lite med chinchillan Agathon och bjuckar henne (jo det är en hon - visste ni att chinchillahonors snippor ser ut som små snoppar?!) på vindruvor.


Det tycker vinglaset är kul. Och Agathon tycker att det är festligt.

Ja typ så har vi det.
Vad gör ni och era vinglas? För vinglas har ni väl?

Väl?
Sa jag väl?


- I min lilla värld av blommor// Ellen

Ja men äntligen!

Jag har jobbat hemma ju så då blir det tunt med byråvinet. Det är det i och för sig ändå, men man kan ju låtsas att det är för att jag inte är där.
Nu har det dock ordnat upp sig!Vin och pasta!! En smaskig Allegrini Valpolicella. Typ bara 100 spänn!

Byrå. Fredag.


- I min lilla värld av blommor// Ellen

Man vet att något gått snett...

...Om man kommer hem och det ser ut så här i sängen:Det brukar finnas mer här...

Jag är stum...

När man väntar på en reparatör som sagt att han ska komma mellan 7 och 10 så brukar han dyka upp vid 11 i bästa fall.
För två veckor sedan när diskmaskinens lungsjuka skulle diagnosiceras så hade de spannet 7.30-12. Och kom kl 11.30. Ett riktigt fall framåt.
Idag skulle de dyka upp mellan 11 och 15 men ringer 9.40 och undrar om de kan komma på en gång. Wow! Men jag har ju minst 45 minuters resa om allt klaffar. Men ändå. De väntade gärna... Stum av förundran. På sätt och vis har de ju misslyckats kapitalt ändå, men nu slipper jag sitta hemma och vänta.Kom igen nu!!!

Varför är det så svårt?
Märket på ärmen på kavajer, rockar och kappor ska sprättas bort. Omedelbums!
Om du inte tänkt lämna tillbaka plagget förstås. I så fall är det totalt osoft att du har det på dig!!Och så tar vi prislapparna under skorna när vi ändå håller på. Särskilt de röda.

Vi har ju pratat om det här...

Ja och så lite bajs då!

1. Khadaffi, Gaddaffi eller vad det nu var... Ok. Han var en hiskeligt vidrig snubbe. Men det är läskigt när folk är lika läskiga tillbaka. På TV. Bu för det. Även om jag är glad att han är borta.

2. Kallt och snorhalt idag. Ja, ni fattar. Bu bara.

3. Bajs i bebisens säng. Ingrodd rutten bajs överallt. Ok. Sov nästan hela natten men i det här fallet hade jag hellre sett att han vaknat tror jag. Det blir lite bu där med!

Men det är en underbart vacker morgon!!Långfredag?

Eller inte så lång. In på jobbet på frukostseminarium och sedan hem. Rekorddag! Måste vänta på diskmaskinstekniker som ska byta lunga på maskinen. Den är tydligen lite krasslig! Men då måste man hänga hemma mellan 11 och 15. Ska göra lite skrivjobb tänkte jag. Och sedan hinna träna och handla innan jag hämtar di små illbattingarna.
Sedan ska det bli en balja vin eller två. Och kanske en bastu. Och så hoppas jag slippa diska då...
God förmiddag gott folk!