tisdag 14 juli 2009

Frankrikes nationaldag förresten?

Eh? Imorse pratade jag om att det var oerhört mycket franska flaggor som vajade. Sen har jag inte tagit ytterligare notis om det...jag firar oavsett nationaldag eller inte...

Vad skådar min norra korint?


Jo jag tackar jag, är det inte champagne?

Viva Nice.

Det är varmt, hörrni! Som attan men det är mysigt. Idag har vi haft en latdag. Vi började med att storhandla hem till lägenheten. Imorse stod vi för det faktum att det bara fanns vatten och cola hemma. Jag drack cola. Barnen drack vatten. Pappan drack inget. Det blev raka vägen till mc donalds för en frukost och sedan in på ett galet Carrefour (stört stort fenomen till stormarknad i Frankrike).  Där slogs vi med andra människor i typ 1.5 timme. Sen åkte vi hem och åt lunch.

Min lunch - tomat och mozarellasallad. Öl. Såklart.

Efter det slocknade hela familjen och nu är barn plus man och badar. Jag läser bok och njuter och tänker tillbaks på när vi var här med fam. Trygg. Det, mina kära läsare, var en trestegsraket som heter duga :). 

Min nya bok. Freakonomics. Rekomenderas varmt.

Utsikt från "ballen". Balkongen alltså...


Resa med måtta - aldrig i livet för familjen ADHD. Tydligen!

Vi hade absolut inget bråttom ner till Nice. Så första natten körde vi Malmö-en liten bit in i Tyskland och sov på ett motell längst vägen. Fräsigt såklart. Tyskland och motell vid motorväg går ofta hand i hand... Nåväl. Det var iaf fräscht.

Märkligt motell i Tyskland

Dagen efter fick bilen en kraftig längtan efter rivieran. Vi åt frukost. Latjade med barn och sen körde vi ända ner till Nice. Vi var framme vid 2 på natten. Fy fasiken MEN det var en dröm att vakna upp här nere och barnen var faktiskt ljuvliga med tanke på antal timmar i bilen. 

Tisdag, what's new?

Vi har ju i familjen Trygg inte lika flådig semester i år utan stannar mestadels hemma. Lördagen firades genom att städa garaget, göra två ärenden på stan med pappan som tog halva dagen och sedan lite stilla grillning.

I söndags åkte vi till Parken Zoo i Eskilstuna, något som jag verkligen kan rekommendera. Vi hade jättekul alla tre. Och då åkte vi inte på några "attraktioner" utan höll oss strictly till djuren. Men dessa djur är inte så folkskygga som på Skansen, finns det en gepard i inhängnaden så ser man den. Den inte bara eventuellt skymtar i fjärran (som lika gärna kan vara en sten) utan den strosar runt eller ligger och solar fullt synlig. Mycket bra. Om nu det här med djur i bur är en "bra" sak.


En gepard stryker längs stängslet och tittar lystet på Bongon på andra sidan.

Så här skulle jag vilja ha det hela dagarna...


Tigern var kul, för den kom riktigt nära, ända upp till glaset som vi stod bakom.


En surikat sitter och solar. Jag hovrar ovanför, men det stör inte honom så mycket tydligen.


Som en parentes måste nämnas att E.M.D skulle ha konsert kl 16 på stora scenen. Många föräldrar blev ditsläpade tidigt denna dag. När vi kom vid kl 12 var det halvfullt med småflickor framför scenen. EN pojke. Pappan och jag hade mycket roligt åt detta, men nu så här i efterhand inser jag att det om några år är vi som får gå på världens tristaste folkparker för att våra barn vill se något fräsigt band, som typ han som sjunger Hockey. Huga! Skrattar bäst som skrattar sist...

Igår, måndag, var en dag som lovat badväder men som inte höll den prognosen riktigt. I alla fall inte på morgonen. Kerstin kom hit och städade och vi flydde fältet. Det blev en utflykt i skogen där vi kollade lite efter svamp och hittade några kantareller, plockade och åt en massa blåbär och sedan åt lunch vid vindsurfingklubben. Barnet fick bada också och vi såg två snokar. En gigantisk som jag höll på att trampa på i skogen, och en ganska stor som simmade runt i vattnet där barnet badade. Mamman var måttligt road.
Efter några ärenden (vi måste ha en ny möbel till sovrummet nu när vi inte längre har en TV av pygmékaraktär) så åkte vi hem och hade bullfika på gräsmattan. Mycket trevligt. Sedan körde jag vår bensindrivna trimmer runt hela trädgården och klippte ned all växtlighet - nyponrosor, syréner, smultron, förgätmigej - you name it! Söndra och härska är min melodi.

Idag står soptippen på schemat, måste ju göra sig av med det som städades ur i lördags. Och så hämta nya stolsöverdrag till köket. Vi skall åka ut på landet också tror vi. Det sägs ju att det eventuellt skall vara uppehåll... Vi har ingen Boxer längre, eftersom vi har kabel i det här området. Därmed har vi heller inget att titta på på TV ute på landet. Fräsigt. MEn det kan vara lite mysigt att läsa lite böcker och spela lite yatzy typ. Datorn åker ju med, för utan DVD överleva inte detta barn.

Dagens frukost.

14 juli

Kronprinsessans födelsedag och Frankrikes nationaldag. Vi förväntas vara exalterade. I den här familjen är feststämningen inte riktigt på plats. Hade hellre sett på Midsomer Murders än Kronprinsessan på Solliden.
Varför samlas en massa människor i hennes trädgård för att fira?? Konstigt. Jag gillar kungahuset i och för sig, men finner det ändå obegripligt. Nåväl så är nu seden.
Frankrikes nationaldag kommer troligen att firas av pappan som släpar fram ännu en gammal trist Bourgogne till middagen. Får man tippa. Men det är ju i alla fall gott. Hurra.