tisdag 3 januari 2012

Att fynda

Man skulle kunna fynda kläder och annat livat på rean. Eller så kan man köpa glasögon och linser för 5.000 pixx. Det är nästan ett fritt val. Beror på om du har dålig syn eller inte. Och kanske lite på om dina glasögon är silvertejpade eller inte.

Är man jag så har man gjort valet att investera i synen hur tråkigt det än är. Och, så klart, klantat sig lite. Inte bara missat optikertiden igår utan också på eget bevåg bytt styrka på linserna och sedan likt en guldfisk förträngt detta faktum. Så när optikern igår frågade om jag trivdes med mina styrkor och jag sa ja så gav hon mig sex par linser med den gamla, svagare styrkan. Så nu sitter jag här i min egen lilla dimma. Tur att jag får byta utan kostnad.

Inte konstigt då att styrkan vi mätte fram för glasögonen skiljde sig markant från linserna. Hon tyckte det var lite märkligt men lät det bero.

Har börjat skela lite mer tydligen. Så hon frågade om jag märkte av det.
- Nej, tyckte jag.
- Så du ser inte dubbelt ibland, undrade hon.
- Nej, inte utan att det är självförvållat sa jag. Möjligen lite på nyårsafton... (fniss)
Som tur var fann optikern detta lite smått roande i alla fall och kom fram till att jag kanske fått denna extra vindögdhet för att parera mina egna optiska experiment.

Nåväl. Får nog ringa och meddela min miss så hon inte gör något knasigt med brillorna. Och gå runt i min gamla lump ett tag till!2 kommentarer:

Singelmamman sa...

Monokel, jag tycker du ska satsa på det.
Själv skelar jag av och till. Mest till nu när mina glasögon verkar för svaga igen, herregud jag köpte ju nya för .. *räknar* sex år sen, borde väl hålla lite längre?!

Ting sa...

När du ringt och bytt linsstyrka så var det väl investerade pengar tycker jag nog!
Du är klok du Anna!