tisdag 3 januari 2012

Manligt och kvinnligt.

Min man har ett "nyårslöfte". I år ska han handla all mat. Eller. Januari månad ska vara en testmånad. Och igår skulle han då storhandla. Till saken hör att jag har gjort all shopping alltid i casa Alm. ALLTID. Nu är det slut på det. Jag tror att ord som "kostnadsmedvetenhet" och "value for money" kom upp. Jag är helt enkelt inte betrodd längre.

Jag fick ha "önskemål" om inköp.
Så jag berättade mina önskemål. Sådana som jag alltid har. Mycket frysta grönsaker, fisk, soppor, saker att göra soppor på, grädde, creme fraiche, ekologiska ägg och såklart tvättmedel/sköljmedel. Jag är ju ändå tvättexpert. Sånt ska köpas på precision.
Nåväl. Medan jag gör köttbullar på löpmeter


...ja det är femhundrajävlastycken typ, så är mr Alm alltså och handlar.

Sen kommer han hem. Med fem tusen stycken kassar med mat.
Nedan följer en lista på vad som fanns i kassarna.

80 stycken chorizo.
8 påsar pasta i olika former
100 knögliga burkar tomtsås
10 Gorbys
5 Färdig fryspizza
5 stycken broccoli (färsk)
2 påsar kryddpepparkorn (felköp då tydligen - eftersom det är svartpepparkorn vi behöver)
5 påsar chips
1st 5-kgs säck med gul lök
Färska grönsaker till ve och förbannelse (som kommer ruttna inom kort eftersom ingen i hela världen kan äta upp 40 kilo grönsaker)
Korvbröd (ca 300000 stycken)
2 paket glass
2 stora ketchupflaskor

När jag frågade var toapappret/hushållspappret/fisken/soppbaserna/köttet/tandborstarna/tandkrämen/frysta grönsakerna/sylten/någon jävla mat som inte är pasta är - då svarar han: Du fick ju ha önskemål.

Alltså. För det första - var det inte det jag hade innan han handlade? För det andra - ser jag ut som någon som äter Gorbys? Bara? Pizza jämt? 80 stycken chorizo? Bara grönsaker i tre veckors tid (som dessutom hunnit ruttna)?

Näe just det.

Så här ser det därför ut, pga ovan, i vårt kök just nu:


För det tredje: Ser jag ut som en person som har toapapper i köket?

Näe just det. Inte det heller.


- I min lilla värld av blommor//Ellen

11 kommentarer:

Singelmamman sa...

Fy fan för Gorbys! Det smakar skit. Han lär få använda sig av ett annat vanligt nyårslöfte om han ska handla så där. Att börja träna mer.

Fernet sa...

80 Chorizo??!! Ska ni ha chorizofest?? :)

Kattis sa...

Stackarn.
Hoppas att han är bra på nåt annat.
För handla var inte riktigt hans gren.

Nenny ~ Stolt och Stark sa...

Jag ville säga hurra för att han vill handla...men jag ångrade mig. ;)

Helena m. 4 sa...

Ellen,
det här låter jobbigt...
Jättejobbigt.
Det känns som att det inte kommer att bli någon förbättring (med att han handlar alltså) och det jobbiga är att han säkert kommer att vara helt nöjd med att äta chorizo en månad...
Synd att du inte bara kan sätta honom på åkgräsklipparen och skicka iväg honom, men det du borde göra är att se till att han är matsedelsansvarig - varierad kost är ju viktigt - skulle kunna bli spännande att se hur man varierar korv i det oändliga, framför allt utan att barnen ruttnar (likt grönsakerna...)
Sympati - du har min djupaste sympati.
- och vill du smita från jobbet på torsdag och gå in på Globens VIP (Disney on Ice) så är jag där 14:00, inte på VIP:en alltså men på plan A...

Helena m. 4 sa...

Förresten - jag antar att ni följer upp allt detta med en detaljerad kvittobudget (givetvis med en "antal-personer-som-är-nöjda-med-middagen-kolumn")?

Fru Venus sa...

Låt eländet, mannen alltså, äta Gorbys och ruttna grönsaker i en vecka så ger han dig obegränsad budget var gäller matshopping i framtiden. Försök också få nån av ungarna, eller dig själv, att kräkas på golvet så får han se hur kul det är att torka upp med skithuspapper. När jag tänker efter, ska jag komma och ta ett snack med honom?

Malin sa...

Oj, konstigt att något så okomplicerat som att handla kan gå helt galet.

Hushållspapper FTW!

Anna sa...

Det är ingen gåta varför herr Trygg aldrig skickas till affären utan lista. Men jag tror ändå han skulle lyckas bättre än det där!

Toarullen i köket är ju faktiskt lite av mr Alms signum...

Ting sa...

PP är enbart med till Maxi för att bära.
Enbart.
När han åker ensam skriver jag iallafall inköpslistan.
Det blir sällan rätt, bara nästan.

Le Frog sa...

Hahahahaha....Pust! hahahahahaha