onsdag 8 juli 2009

Recension

Var på Sander & Co och åt middag i måndags. De höll på att få godkänt. Men de får de inte. De får istället en överkryssad dödskalle.
Började bra. Maten var okej. Miljön var okej och vår servitör var okej. Barnen var glada och lite springiga. Okej, de lät lite grand men bara glada rop - ingen gråt och tandagnisslan. Det var två till sällskap på stället. Fyra norrlänningar som bara drack en flaska vin och en familj med äldre barn, typ 13-årsåldern. Ingen sade något och ingen verkade ta illa upp över barnen. Vi sade till dem och dämpade dem så gott det gick så klart, men barn är ju barn.
Men sedan kom en kärring från helvetet ut någonstans ifrån. Först sade hon till barnen att prata med små bokstäver för att det sitter andra där också. Okej, det köper jag. Även om hon kanske inte riktigt fattar vad som biter på 2,5 åringar. För dem betyder små bokstäver ingenting. Men okej. Låt gå.
Sedan kom hon fram till oss och sade att barnen inte fick vara i sofforna för att de var så skitiga om fötterna. Hmmm, skiten kom från deras golv så de kanske skulle ta och städa tyckte jag. Vi tog av barnen skorna för att de skulle kunna vara i sofforna och se på DVD som servitören satt igång till dem. Men det var så otroligt skitigt på deras golv att de snabbt blev alldeles svarta under fötterna. Sorry, men hur tänker de då? Skall barnen ha skorna i soffan? Det blir knappast bättre. Skall barnen stå och titta på DVD?
Oavsett vad, sade hon, så hör inte fötter hemma i soffor. Nähä. Barn med ben som är typ 45 cm långa är ju världskända för att sitta med fötterna på golvet.
Nej, subban och hela stället kan dra åt helvete. Don't go there.
Särskilt som det är ett ställe som på grund av sin belägenhet knappast kan räkna med att vara något annat än en kvarterskrog. Och till en kvarterskrog hör att alla sorters människor kommer dit, inklusive barn. Och barn låter. Om hon trodde att hon drev F12, så är hon lite fel ute kan man säga.

Inga kommentarer: