tisdag 5 maj 2009

Sälja hus!


Vi ska sälja vårt hus. För vi håller på att bygga ett nytt. Till det behöver vi en mäklare. En bra mäklare. Såklart. Vi har haft två mäklarfirmor här och idag kommer den tredje. Sen ska vi bestämma oss.
I denna lilla process har vi haft kontakt med en kvinnlig mäklare, en manlig mäklare och en mäklarfirma som kör en manlig och en kvinnlig. Vi tyckte att kvinnan var tuff. Hon är ball. Driven. But hey. If there is money - grab them. Att sälja hus i Stockholm måste vara en dandy-business. Hon har gjort klart för oss att hon inte stiger upp för sjuttio tusen och den summan hon begär är i tydligen parallellitet med det arbete hon utför. 
Intressant. För hon vill ha typ min månadslön gånger 3.5 för att sälja för mindre än vad vi vill ha. Typ. Undrar om hon lägger ner 3.5 månad av sin tid på detta. Dont think so!

Mr Alm tycker dock att det är fräsigt och kul att förhandla. Vi får se...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Något att fundera på kan ju vara hur stor del av de pengarna som hon själv får behålla. Inte så mycket...

Fräsigt sa...

Näe, såklart. Men det är hennes företag så något lär hon ju pula in i sin egen ficka. Kan man tro :). Hon låg iaf. typ 0.70 över du-vet-vilken-mäklare.

/s. sa...

På erik olsson får mäklaren 15% av arvodet. Och såklart ingen fast lön alls. Det ska säljas en del om man ska bli fet på det...