torsdag 2 februari 2012

Självklarheter

Barnet lekte hos en kompis igår och skulle hämtas vid sju.
Jag kom hem från mitt tretimmarspass på jobbet vid 17.45, och skjutsade maken som skulle på månadsprovning (vin) till Henkan för vidare transport med lokaltrafiken.
Orkade inte riktigt åka hem och laga mat för att sedan dra igen för att hämta barnet så jag och bebisen gick på Burger King på Forum. I kassan där upplyste killen mig om att mitt kort inte längre är giltigt. Va?! Kollar på kortet och mycket riktigt; giltigt till 01/12.
Surt! Man brukar ju få det nya kortet i god tid innan ju! Enligt banken så var det också skickat för länge sedan men har tydligen ramlat ned i Postens outgrundliga gap på vägen.
I vilket fall som helst. När man har sitt kort så tänker man inte på alla små inköp som görs här och där, spontant eller mer planerat. Det är så självklart att resurser finns.
Nu när de finns, men inte är åtkomliga med annat än att jag går på banken och gör ett uttag, inser jag plötsligt vad de där små inköpen betyder. Det brukar handla om frukost, en dricka eller lite snask. Idag försöker jag vara tidig till jobbet då jag ska vabba i eftermiddag och tänkte att det går snabbast om jag plockar upp lite frukost på vägen. Och snabbast är det ju, men 7Eleven brukar inte acceptera IOU's...
Det finns ju andra kort, så jag har ju pengar i nödfall, men jag gillar inte att blanda ihop dem...

Har jag tur kommer kortet i morgon. Tror jag på det?

PS Apropå kort har jag fortfarande inte fattat vad Swedbank ville som skickade ut ett nytt kort två år innan det gamla gick ut, och med ett års kortare giltighetstid. 2012 på det nya och 2013 på det gamla. Jag öppnade det kontot 2004 men har inte använt kortet än. Man måste aktivera det på ett bankkontor och när har jag någonsin vägarna förbi ett sånt?1 kommentar:

Singelmamman sa...

Aktivera kort på banken? Jösses sån medeltid. Det där hände mig också för några år sen. Jag var så arg på snigelposten ända till jag tittade genom en hög med reklam, och där låg också mitt nya kort. Ridå.