måndag 22 augusti 2011

Middag ihop.

Snart ska jag och Anna och hundra (4) barn äta middag ihop. Svårt att se vad det blir va?!Och samtidigt i en annan del av huset:And the glamour goes onandonandon.
Man kan väl lätt säga så här att arbetsfördelningen i det här huset är "lätt" snedfördelat. Vi jobbar båda två på jobb som är krävande. Vi har två barn. Vi hämtar barnen lika mycket (eller. Min man för excelark över allt vi gör, så även barnhämtningen. Det är lite som att kacka i eget bo eftersom jag varje termin häntat/lämnat ca 10-15 ggr mer...). Jag plockar. Jag tvättar. Jag plockar i och ur disk. Jag bäddar nytt i sängarna. Jag dammsuger när städerskan inte varit här på ett tag. Jag ser till att barnen har uppdaterade kläder per säsong och att chinchillan har mat. Jag storhandlar och går 2 av 3 gånger på systemet. Jag dukar av och på bord. Jag rensar ogräs. Och lagar 98% av all mat. Min man fixar poolen (maj-sept). Det är en klortablett som ska i en gång i veckan. Han klipper gräsmattan på sin åkgräsklippare. Och har hand om försäkringar och koll på elpriser och besiktigar bilen.
Men jag klagar inte.

Än... To be continued.

- I min lilla värld av blommor// Ellen

13 kommentarer:

Fru Venus sa...

Hoppsan. Antingen är han en hejare i sänghalmen och allt ditt jobb är värt det eller så kommer verkligheten att landa som en vattenmelon i skallen på honom nån dag. Jag vill gärna veta vilket ;-)

Ellen sa...

Ha ha ha. Ja du, fru Venus. Både och svarar jag på det. Kanske samtidigt. Eller förmodligen samtidigt.

Malin sa...

Asså, jag som är singel och aktivt ledar efter en framtida livspartner blir lite... hur ska jag säga... avvaktande inför din glamorösa skildring av vardagslivet som hustru.

Ting sa...

Har tyvärr ingen bra lösning på det hela.
Förutom att vi måste ses och bli fulla och snacka massa skit igen snart.
Jag tror det är bra för oss alla!

Sus sa...

Va? Fanns det djur hemma hos er?
Och då menar jag inte mannen.

Ellen sa...

Malin. Jag har en avartat.
Ting. Ja. Det är på tiden. Å det grövsta.
Sus. Missade du chinchillan? Mäh!

Helena m. 4 sa...

Jag missade också Storöra...
*buääh*
Men hallå - Ting, det är bara att hoppas att 25-åringen inte orkar ha kalajs för då blir det åka av med Sus och drick av med Ellen (och oss andra) här hos mig jööh...

Anna sa...

Får jag vara så fräck och lägga till att gräsmattan nästan skulle kunna klippas enkelt med en handdriven gammal hederlig klippare?

Helena m. 4 sa...

ja, det var ju inte några gigantiska fält ni hade direkt, får man fråga hur man vänder en traktor på era ägor - utan att köra ner för branten till grannen?
Nä - skicka upp honom hit så kan han få klippa i 2 timmar (med uppsamlare som ska tömmas i säckar)...
;-)

Fräsigt sa...

VI har en baksida också. Den kanske du också "missade" Helena?

Faktum är att den blir en plog på vintern...

Mmm....

Ting sa...

Gärna Helena!
Jag ska kolla av med henne omd et blir något!

Jag kanske skulle kunna fresta med ett kökshäng hos mig fredag 30 september också?

Singelmamman sa...

Är väldigt beredd att hålla med Malin. Och blir lite sorgsen. Jag skulle vilja påstå att omvårdnandet om barnen, med ALLT vad det innebär, kräver två vuxna på lika mycket tid.

Chinchillan missade jag också, och baksidan. Jaja, jag får komma tillbaka snart, det känner jag.

Malin sa...

Ting: Vilket ypperligt förslag! Jag märker dock att norrballen har fått gå i ide till för mån för et uppvärmad köket, jag gillar hur du tänker.