fredag 21 januari 2011

Hårfest och fobier.

Jag är en kräsen person. Och jag har bacillskräck. Och jag oroar mig ofta för att folk tycker att jag är ofräsch eftersom jag har löjligt svårt för dålig hygien, själv. Jag fattar ju att jag rimligen inte kan vara en snuskhummer. Jag badar nästan 2 gånger om dan. Gör jag inte det så badar jag en gång och duschar en gång. På så vis är jag oklanderlig. Men. Ändå.
Och.
Bacillskräck och fobier samsas sida vid sida i mitt liv.
Jag dricker tex bara ur glas, på restauranger som jag vet är bra. Typ Gondolen-restauranger. Aldrig på den lokala pizzerian eller det "vanliga" lunchhaket. Aldrig. Inte. Never. Inteinteinte. Och måste jag så kväljer jag spyor. och tänker på snor (sjukt men sant).
En annan stor grej är hår.

Lukten av smutsigt hår gör mig svimfärdig. Det är också en anledning till att jag inte går på badhus.
På badhus kan jag spåra och ställa till en scen. Allt hår i golvbrunnar, vid bassängen, i bassängen - får mig att freaka.
Gym likadant. Fast. På mitt gym är det så fint och jag har duschat där flertalet gånger utan problem. Det känns som hemma.

Nyckelordet här är: Har. I onsdags hittade jag detta på golvet. På gymmet.Och vips. Mitt gym är för alltid besudlat. Det finns ingen återvändo. Allt är förstört.

Har ni några fobier eller störda problem som jag har?


P.S. Jag hugger oxå hellre av mig högra armen än att gå på en offentlig toalett. Nöden har garanterat en lag.

- I min lilla värld av blommor// Ellen


Location:Värmdöleden,Nacka,Sverige

5 kommentarer:

Madlar sa...

Nja, bara lite småstörd. När jag handlat o hållit i kundvagnens handtag torkar jag alltid av mig med våtservett. När jag går ut från allmän toalett öppnar jag handtaget med papper. Håller med dig om badhus....gud vad äckliga de är med vårtvirus, nagelklipp o avrakat hår.....uuuuurrrrkkkk.

Singelmamman sa...

Nä, inget av detta. Och jag skulle inte vilja leva så, livet blir ju väldigt begränsat. Fast jag blir väldigt upprörd = hysterisk, om jag ser en spindel.

Anonym sa...

Jag skulle heller aldrig orka leva så (se Singelmamman). Men jag har en fobi och det är när folk slickar igen kuvert. Det låter så jäkla fult och ser äckligt ut. Men det är något jag kan leva med utan terapitimmar tror jag.

Fräsigt! sa...

Roligt att folk har lite grejer.
Inte orka leva så för att det begränsar mig? Inte då. Det begränsar mig inte alls. Jag dricker direkt ur flaskan istället för glas, jag undviker badhus och håller mig om jag är kissnödig. Typ så. :) KRAM

Fräsigt! sa...

Jag som semestrat med Ellen några gånger (bilsemester) vet hur det är. Själv lider jag inte direkt av något och går omkring och är sådär lagom ofräsch dagligen. Men det verkar funka för dig ändå, Ellen. Tillsammans är vi i alla fall lagom och jag vet att även om du tycker saker är äckliga så undviker du dem mindre än det verkar. Helt galen är du inte.