fredag 16 september 2011

Paradigmskifte

När jag var i 20-årsåldern så var tiger-, leopard- och zebramönstrat (ja, och när jag gick i skolan på stenåldern så stavades zebra just så) något som förtappade damer över 40 hade när de ville verka ungdomliga. Typ gick på klubb där snittåldern varit 22 om inte just dessa medelålders (när jag var 20 var alla över 35 i medelåldern, nu är det väl sisådär strax efter 60?) damer varit där också.
I alla fall hade jag hellre been caught dead än i något plagg i dessa exotiska mönster. Och jag känner fortfarande så. Endast övermogna, patetiskt sorgliga tanter med rejält skev självbild har dylikt på sig.
MEN. Så är det ju inte. Idag är det de snärtiga 20-åringarna som går i leopard. Och jag har svårt att smälta det.


Och det smärtar mig att inse att de förmodligen rynkar på näsan och fnyser överlägset när jag försöker se ung och hipp ut i jeans och kavaj, jag som ju passerat 35 och är så där patetiskt medelålders. Och det är ännumer svårsmält!

Fredag idag i alla fall och nästa vecka är jag på Cypern!


4 kommentarer:

Helena m. 4 sa...

Hur f**n stavar man zebra idag då?
// medelålders i Spenaten

Anna sa...

Sebra

Nenny sa...

Jahaja. Där ser man. Jag fick lära mig att zebra stavas med z. Varför ändra detta nudå. Känner mig gammal helt plötsligt.

Singelmamman sa...

Och djurmönstrade kläder kommer aldrig på mig! Jag är på tok för gammal. Men vad ska vi tanter ha på oss om vi inte kan ha jeans och kavaj?
Tubtop! (hahaha)