måndag 15 augusti 2011

Nattliga äventyr

Vaknade 01.50 av att någon klev på en leksak. Tyckte att det var mycket udda att maken kunde vara uppe och kliva på leksaker samtidigt som han låg i sängen bredvid.
Lyssnade efter ordentligt och hörde ett litet tassande. Ett väldigt udda tassande för att komma från maken som låg kvar bredvid. Barnen var det inte, det hörde jag tydligt.
Började bli lite fundersam och tittade upp... Då är det en kattjävel som slunkit in genom den öppna altandörren i sovrummet. Vild kattjakt utbröt. Maken vaknade och yttrade ett yrvaket 'oj' från djupet av täcket, följt av ett gutturalt 'krssssssch' på vilket katten så klart inte reagerade.
Till slut fick jag ut kattfan och återvänder till sängen. Maken som är mycket nöjd med sin hjältemodiga insats uttrycker sin glädje över att det inte var en grävling, jag hade sett tre stycken precis här i närheten när jag var ute och sprang tidigare på kvällen. Jag tyckte att om det varit en grävling så hade den fått gå runt bäst den ville. Tänker inte ge mig in i den fajten kl 2 på morgonen.

Sedan tog det en stund att somna om. Vi låg och stirrade tyst i taket en lång, lång stund. "Kattfan" hör jag från täcket bredvid. Kontrar med "Jag är hungrig" och typ då somnar han om. Själv ligger jag och nojar över att varje knäpp från golvet i hallen kan vara en annan katt som kan ske gått in före den första katten.
Till slut somnade även jag, lagom till att barnet ramlade ur sängen med ett brak! Perfekt.1 kommentar:

Klankis sa...

Varför jaga ut en gosig liten katt? Jag hade behållt den jag, lätt!