torsdag 5 maj 2011

Den nakna sanningen

Jag ber om ursäkt, men den här läkaren är så jäkla rolig... Sitter och surfar på lite info för en kund och snubblar då över hans frågespalt i UNT. Här är ett svar till en oroad mamma:

"SVAR: Att en liten pojke inte kan dra tillbaka förhuden är väldigt vanligt och tillståndet kallas phimosis eller på svenska förhudsförträngning. Har pojken inte några besvär ska man inte göra någonting innan puberteten. I samband med puberteten ökar halten manligt könshormon, testosteron. Testosteronet luckrar upp hudsammanväxningarna och det i kombination med att en pojke då börjar dra mer i sin snopp ;) gör att förhudsförträngningen oftast släpper."

Ja, nog dras det då alltid!!!

En annan mamma frågar om alkohol och amning:

"Vid amning är situationen helt annorlunda. Bröstmjölken innehåller i stort sett samma alkoholkoncentration som kvinnans blod. Det här innebär att även om kvinnan är asberusad med blodalkohol på 2.5 promille så blir alkoholhalten i bröstmjölken så låg att den inte skulle behöva deklareras som alkoholinnehållande om den såldes i affär."

Heja asberusad! Han tillägger dock att det inte är ett lämpligt tillstånd att handha bebisar i och jag håller med. Men har är i alla fall jäkligt medicinskt ärlig till skillnad fån MVC och BVC som tjatar om hur alkoholen skadar bebisen i amningen.


Jag gillar raka svar!

Så det så sa Anna

Inga kommentarer: