onsdag 5 januari 2011

Modern maskin?

Min (vår?) tvättmaskin är från 2008 och skall vara det senaste, snajdigaste som fanns att få från Electrolux på den tiden. Kanske det. Men i så fall ifrågasätter jag starkt exakt hur mycket Electrolux vet om tvättmaskiner. Det är inte vi som köpt den utan vi har ärvt den av den tidigare husägaren som då var marknadschef på Electrolux.
1. Det finns inget snabbprogram. Hur jäkla konstigt är inte det i elbesparingsiverns tid? Ibland har man ju grejer som är så där halvsmutsiga eller som det är skitbråttom med och då tycker jag att ett snabbprogram är bra.
2. Har börjat försöka använda barnlåset, knapplåset, sedan bebisen regelmässigt går och stänger av maskinen mitt i programmet. Men har nu sedan tre försök då insett att maskinen stänger av sig själv en minut in i programmet om barnlåset är på. Och sedan måste man ju stänga av barnlåset för att kunna sätta på den igen. Sätter man på barnlåset igen innan man sätter på maskinen igen så stänger den av sig igen. OSV. Typ obra.
Än så länge tvättar den rent, så den är väl bättre än diskmaskinen som ju behöver en sådär tre varv på sig. Men ändå. Moderna maskiner borde väl ha allt? Vår gamla Cylinda som var över tio år hade väl fungerande både etta och tvåa så det är ju inte rocketscience direkt.

Får mig att återigen ifrågasätta killens uttalande att man kan köra barnens overaller i torktumlaren. Det får man ju inte för Polarn O Pyret så det gör man ju inte. Har inte heller gjort det. Men han hävdade att den vi har är så state of the art att det visst går. och mellan oss följde ett antal nähä - joho - nähä -joho osv. Glad nu att jag aldrig provat.

1 kommentar:

Lars sa...

Hej!

Hur aktivera du knapplåset på din maskin? Jag ser att symbolen i panelen finns, men vet inte hur jag kan aktivera den...

/ Lars