måndag 15 mars 2010

Knasiga dagis

I förra veckan var det föräldramöte på dagis. Jag var inte där eftersom vi var i fjällen, men jag har fått höra att stor diskussion utbröt då vissa barn tydligen har börjat med att man inte får vara med dem och leka. Och alla föräldrar tycker så klart att alla skall få vara med - dvs det är INTE okej. Särskilt illa är det när det alltid är vissa barn som exkluderar samma personer hela tiden och springer och gömmer sig när de kommer och så.
Fröknarna såg frågande ut och hade inte riktigt sett att det var så. Och när fler och fler föräldrar sa att de sett och hört detta själva så sa fröknarna: Jaha, men vi vill ju inte störa deras lek.
Nä, okej, så mobbing är okej förutsatt att man leker en lek som andra inte får vara med i?
Dessutom leker fröknarna själva den leken då de jämt exkluderar deltidsbarnen ur morgon- och eftermiddagslek. De får sitta vid sidan och titta på. Märkligt.
Varför är dagis alltid så knasigt?

4 kommentarer:

Amy sa...

Det får en att undra om dagis verkligen är så bra alltid.
Jag och mina jämnåriga kusiner var hos farmor på dagarna (hon var hemmafru) och hade det 100 ggr bättre än på dagis. Jag har iofs hört kommentarer så som: "men då lärde ni er aldrig att socialisera med andra barn"....pyttsan, det gick så bra så!!

Fräsigt sa...

Jag har bara gått hos dagmamma... Men de har ju aldrig öppet så det funkar inte så bra om man vill jobba heltid.

Anonym sa...

Det finns jäkligt bra dagis också vill jag understryka!

Anonym sa...

Det finns jäkligt bra dagis också vill jag understryka!