onsdag 3 november 2010

Själv är bäste dräng

Vi har (haft) sunkiga elradiatorer från 70-talet här i huset. Det duger ju inte så här 2010 så klart. Egentligen borde man dra om för vattenvärme och borra bergvärme, men det får bli ett senare projekt. ByggOle hade drive i helgen med 30% på lagerförda radiatorer. Eller det är till och med söndag tror jag. Så då passade vi på att köpa upp oss på ett gäng oljefyllda. Så nu ägnar jag mina lediga stunder åt att montera ned de gamla och montera upp de nya. Har kommit drygt halvvägs. Idag har det inte blivit något, för bebisen har varit ur slag och behövs sysselsättas hela tiden. Men i morgon måste jag göra resten. Så jag blir av med det...
Jag är tyvärr sådan att jag inte kan slappna av ordentligt så länge jag har ett projekt hängande över mig. När vi flyttade sist var den stående frågan från alla jag mötte under cirka 3 månaders tid "Har ni kommit i ordning i huset?" Eh, måste ni fråga så känner ni inte mig. Det tog väl inte mer än någon dag så var allt uppackat, och sedan någon till för att handla och skruva ihop det som behövdes från IKEA. Det är både bra och dåligt att vara sådan. Bra för att saker inte blir liggande. Dåligt för att man ju faktiskt behöver slappa. Därför drar jag till gymmet nu, så att det inte skall gå att skruva idag.
Somliga kanske tänker att det skulle kunna vara en bra grej för maken att göra när jag typ målar naglarna. Jo, man kan ju tänka så. Men knappast i detta huset. Skall det borras, skruvas eller fixas lite tekniskt - då är det jag som gäller. Även när det gäller mat, tvätt, städ, plock, handla etc. Men han tvättar ju bilen och klipper gräset så det jämnar ju ut sig... Eller? Ha ha ha! Jädra tur för honom att han tjänar kosing!

Inga kommentarer: