onsdag 22 juli 2009

Mera djur i bur...

Idag var det vår tur att hälsa på djuren. Vi var med en annan familj på Kolmården och hade det riktigt bra. För att inte säga ljuvligt. Solen sken och det var varmt och härligt. Barnen var glada och som små änglar hela dagen. Vi struntade i safarin men såg det mesta övriga. Av gorillorna såg vi bara ett arsle som stack ut ur en koja, men det känns ändå som höjdpunkten för mig på något vis. En gigantisk, helt ogenerad, krylla.
I övrigt var det kameler, kulaner (typ åsna), jakar, elefanter, tigrar, björnar, myskoxar, visenter, delfiner, sälar, pingviner, getter, får, hästar, kor, grisar, asiatiska vilthundar, gnuer, antiloper, noshörningar, canadagäss, en ekorre, snöleoparder, surikater, tapirer, något som såg ut som en hundhare, och säkert en massa annat som min stackars överansträngda hjärna glömt bort.
Som tur var hade vi förköpt biljetter på nätet och även förbokat delfinshowen där så vi gled förbi kön som värsta vipparna och slapp trängas på showen. Kändes milt stureplansartat faktiskt. Lite stekare på barnvis kan man säga.
Lunchen var medhavd, även om det som serverades faktiskt såg helt okej ut. Men köerna var vedervärdiga. Så vi var ändå nöjda med picknick som avnjöts på en läktare vid schimpanserna. Vilka bara låg och slappade i solen under tiden. Såg väldigt behagligt ut.
Vi spenderade 6 timmar där, vilket kändes precis lagom. Sedan åkte vi hem till oss och grillade och hade det allmänt bra. Entrecôte med avocadosallad.
Dagens iakttagelse var; "jäklar vad svenskarna blivit feta på senare år!"

Inga kommentarer: