onsdag 25 november 2009

Jag byter då gärna mot en hushållerska!

Som hemmamamma måste man ju kolla lite på Oprah då och då. Igår höll de på att prata om livet som mamma. Givetvis. Då var det två tjejer som skrivit några böcker, den senaste hette "I'd trade my husband for a housekeeper" (jo, vem skulle inte det?), som var med i programmet och gav råd. Bland annat pratade de om hur det blir med sexlivet efter att man får barn och då kom ett citat ur boken upp: "A boner in the back is not foreplay" som någon mamma de intervjuat sagt. Nä, verkligen inte.
Man är verkligen i en fas i livet när ett rent kök, ett dammsuget hus eller tvättad tvätt är det mest erotiska förspel man kan tänka sig. Att maken gjort det alltså. Pågår inte så mycket förspel här just nu. I morse letade maken efter sin svarta underställströja. Han frågade om jag sett den någonstans, men det hade jag inte. Dock hade jag sett någon form av svart tröja i en hink i tvättstugan. "Men, säger han, varför tar du inte upp den därifrån då?". "För, säger jag, om du har lagt den där så förmodar jag att du vill ha den där". Jag försöker hålla mitt plock av makens grejer till ett absolut minimum och bara ta mina och barnens grejer men personligen tycker jag inte att jag lyckas så bra. Tydligen tycker han att jag lyckas alltför väl.
I alla fall, det var nu inte underställströjan som låg i hinken utan någon annan svart t-shirt. Då efter besöket i tvättstugan kom han på att kolla i smutskorgen. Vilket kanske hade varit det ställa där jag börjat leta om det var jag som skulle leta, men nu var det ju inte det. Där hittade han tröjan. "Den låg i tvättkorgen" "Ja, det kan jag tänka mig, säger jag." "Är det cherrypicking när du tvättar eller, frågar han?" Dvs han undrar om jag plockar ut vissa kläder ur tvättkorgen som jag tvättar medan jag lämnar andra kvar. "Eh, vaddå? Nej, hur är det när du tvättar? Vill du ha något tvättat, så tvätta det då? Det är inte mitt jobb." Jäkla idiot. Vi har fyra olika tvättkorgar beroende på färg och temperatur och så och jag tvättar alltid den korg som ser fullast ut först. Har man andra preferenser så får man väl sätta på en tvätt själv. Vilket jag i och för sig tycker att man skall göra även om man inte har andra preferenser. Man kan ju liksom dra sitt strå till stacken. Men icke. Maken kan på sin höjd sätta igång en tvätt med sina cykelkläder i och då kollar han inte om det finns något annat som skall tvättas i 30 grader först. Nej, det är ju lite mycket begärt. Undrar just vem det är som plockar körsbär i det här jävla huset?
Hade några kompisar på fika i söndags som förfasade sig över en kompis som bodde i Tyskland med tysk make. "Han hjälper ju till om hon ber om det men han gör inget självmant!" utbrast killen upprört. "Jaså, sade jag, det är ju chockerande!" Mest för att det ungefär är likadant här hemma men det kunde jag inte säga till dem. Den kvällen plockade någon i och ur disken självmant, hurra! Men den lilla skruv det där uttalandet tog verkar ha avtagit nu... Fnas, och så säger han att jag ju kan sova på dagarna och skall sluta klaga över nätterna. Hmm, men om jag skall tvätta, städa och diska hela dagarna så ryms inte så mycket sova tyvärr.
Nej, ge mig en hushållerska istället!

Inga kommentarer: