tisdag 2 juni 2009

Källsortering

Det är okej att ha olika åsikter om källsortering och återvinning, men en grundregel är att de som inte återvinner låter de som gör det vara och inte förstör. Och så brukar det vara. Men det finns ju avarter och systemhaverister inom detta område som alla andra...
I morse passerade jag vår lokala återvinningsstation på väg till dagis. Då står där en farbror och matar ölburk efter ölburk ned i behållaren för tidningar. Ni vet den där det står med extremt stora bokstäver: ENDAST TIDNINGAR.
Hur tänkte han då? Dels förlorade han ju panten, och dels så förstör han ju hela tidningsåtervinningsapparaten. Eller? Har de börjat göra ölburkar i papper? Som dessutom klingar metalliskt mot behållarens yta?
Jäkligt knepig gubbe.

5 kommentarer:

Fräsigt sa...

Farbrorn kan få sommarjobba på Slussen. Ingen skulle märka om han pantade sina burkar där.

Fräsigt sa...

Det kanske till och med skulle vara att föredra så att de som kissar har något att kissa i och inte behöver stå och fjöla rakt ut på trottoaren?

Fräsigt sa...

Just det. Genomtänkt - som alltid. Presenteras till er alla by Anna and Ellen.

/s. sa...

Igår på väg hem stod en man (samma?) och matade plast-behållaren med frigolit-block, är ganska säker på att det inte är återvinnings-kosher heller.

Någon/några av våra grannar (som också har 120m till återvinningsstationen) envisas med att slänga tidningar och kartonger i hushållssoporna. Sopor.
Så det ser inte bättre ut än att jag får bli kvarterets gnällkärring och påpeka detta snart. Ganska ofräsigt.

Fräsigt sa...

Ha ha ha. Jag ska komma hem till dig när du ska gnälla och jag ska heja på dig samtidigt som jag dricker vin. Sen källsorterar jag mig själv i oigenkännlighet.