tisdag 25 september 2012

Åsiktsmaskinen tuffar vidare!

Ska träffa rektorn och pedagogerna i morgon bitti. Det är väl lika bra. Strategin jag har är ju inte att få dem att ta bort sovmorgonen utan snarare att avskräcka dem från fler idiotiska påfund, och kanske lära dem ett och annat om vad som är okej att säga och inte. Inte ens lärare får vara hur tanklösa som helst.

Mitt i denna lilla konflikt får jag mail från dagis att de ska gå till kyrkan i morgon. Varpå jag svarar att samma sak som gällde storebror även gäller lillebror - inga gudstjänster, böner, trosbekännelser etc.

Pratar även med ansvarig nu på morgonen och hon säger att han får vara i småbarnsgruppen som är kvar på dagis under tiden. Okej. Det funkar väl ett år framåt, han kommer ju just därifrån. Men sen då? Ska han sitta som femåring bland bebisar?

"Jag önskar verkligen du ville följa med" säger fröken. De knäpper ju inte händer eller någonting".
"Märkligt då, säger jag, att min sexåring gör sånt trots att vi aldrig någonsin visat honom hur. Om ni gick till alla andra samfund också så vore det en annan sak. Men det är ju knappast aktuellt."

Hon tittar på mig som om jag är galen. Så kan man väl inte göra? Dra barnen till en moské...

Why the hell not?? Det skulle bli ramaskri men det vore ju lite festligt tycker jag.

I vilket fall slutar det med att fröken säger att hon pratat med rektorn om det här. Believe me. Det ska jag också göra. Skollagen trumfar rektorn. Även i Saltis.10 kommentarer:

Singelmamman sa...

Yes! Mina barn fick gå till Moskén på Södermalm. Allt annat hade varit oacceptabelt. Jag hade i så fall personligen tagit med alla dagisbarn dit.

Pär Öhman sa...

Tja Anna, skulle gärna vilja få ta på din mail och fråga om hur Salvador Dali snodde din farfars bild. Det skulle hjälpa mig otroligt mycket eftersom jag skriver en examensuppsats om inspiration kontra intrång. Maila mig gärna på parohman@gmail.com eller skriv din mail här så kontaktar jag dig.

Ta hand om dig!

Pär Öhman
parohman@gmail.com
073 726 58 62

Klankis sa...

Vad är det för fel med att gå till kyrkan? Det är ju lite mysigt.

Klankis sa...

Vad är det för fel med att gå till kyrkan? Det är ju lite mysigt.

Klankis sa...

Det var inte meningen att det skulle bli sådär.

Anna sa...

Hej Per!
Det är min parhäst Ellens farfar som blivit utsatt för detta. Hon har för tillfället en paus i sitt bloggande men jag ska be henne kontakta dig.

Med vänlig hälsning,
Anna

Anna sa...

Klankis: ja, lite mysigt är det säkert, men jag vill inte att dagis ska indoktrinera mina barn i den Kristna tron. Att uppsöka alla samfund och ge en nyanserad bild hade varit okej, men här går de till kyrkan och pratar om Gud och äter glass en gång i månaden.
Vill de så får de hitta Gud på egen hand. Så känner jag.

Malin sa...

Fight the power!

Helena m. 4 sa...

Hur går det ?!

Amy sa...

Du har så rätt!! Önskar fler föräldrar vågade stå upp för vad dem tycker och inte låta förskolorna köra över dem!