lördag 4 augusti 2012

Intervaller

Skulle springa milen idag hade jag tänkt. Eller jag tänkte det när jag klev upp och åt frukost vid sextiden.
Sedan fastnade jag på vägen och morgonen bara försvann så det fanns bara tid för ett kortare pass. Ut på vanliga fem kilometern då tänkte jag... Men så kom jag tänka på att jag själv börjat dilla om intervaller på fejan igår så då körde jag lite improviserade intervaller i 5 km. 5 minuter uppvärmning och så varvat 30 sekunder "snabbt" och 3 minuter långsamt. Vilket då för riktiga löpare betyder 30 sekunder löpning och 3 minuter kryp. 6 sådana intervaller och så fylla på med några minuters påfyllnad till hela 5 km.
Jag är nöjd. Man gör det man kan med den tid man har!!

Har lagt in ett intervallprogram i runkeepern men hade inte med mig telefonen ut, då jag inte var medveten om min egen geniala plan när jag stack iväg. Ska uppdatera det och ha med mig den nästa gång. Det är enklare än att springa runt och glo på klockan stup i ett!

Nu ska tant packa ihop sig och ta barnen ut i vädret!

11 kommentarer:

Virre sa...

Bra jobbat! Så rätt så. Man gör vad man kan med de man har. Jag skulle hoppat en sväng i studsmattan för att jag inte kom ut nåt annat igår. Det blev inte. Mini tyckte annat. Men ny dag idag. Får smyga in det nånstans.

Ha det gott!

Sus sa...

Hjärtat har en klocka som piper vid intervalldags. En garmin. Pulsband och allt.

Anna sa...

Sus, det är möjligt att jag har det också. Har ingen aning. Bruksanvisningar är inte min grej... :)

Helena m. 4 sa...

Får be mannen lära mig min, det har garanterat en inbyggd "intervall-slavdrivare" också...

Anna sa...

Helena: gör det. Det är rätt roligt. Särskilt när slutet på den snabba intervallen alltid sammanfaller med att man springer ikapp någon, så att de typ tror att man vill dem något. Love it! Not.

Singelmamman sa...

Intervalla borde jag absolut lära mig. Någon gång...

Anna sa...

Singelmamman: alltid bra att lagra sånt där. Man vill inte riskera att få slut på grejer man borde...

Helena m. 4 sa...

Konstigt nog sammanföll mina intervall alltid med uppförsbackar (eller stora grupper stirrande människor) och då måste man ju ta i extra-extra-extra mycket... men vill ju inte verka klen...
*pust*

Anna sa...

Helena: det känns ju risigt, men är ju verkligen bäst! Heja dig!!

Anonym sa...

Hittade hit via Helena. Åh eftersom jag är ute efter en pulsklocka då jag fått för mig att jag behöver en sån istället för bara runkeeper så undrar jag ju så klart vad du har för klocka och om du är nöjd med den. Men förstår jag det rätt om du hellre springer intervaller med runkeeper än med klockan?

Anna sa...

Jag har en Garmin Forerunner 210 med mjukt pulsband som jag är nöjd med.
Man kan köra intervaller Mha den också men jag har inte provat för jag började med runkeepern innan jag hade klockan. Men jag föreställer mig att det är precis lika enkelt med den.
Har kollat hur det funkar med klockan och det är ju en mycket mer flexibel programmering man kan göra med runkeepern samt att det ju är trevligt att ha sällskap av en trevlig tant i öronen. Å andra sidan känns det som ett stort plus att slippa dra med telefonen ut, så nästa gång kör jag med klockan!!