måndag 23 januari 2012

Viktig?

Om någon missat det så jobbar jag med reklam. Jag började med det för att jag älskade reklam och älskar det fortfarande. Det ÄR roligt. Jag kan sitta i timmar och kolla på bra reklamfilmer, välja bland nya miljövänliga papper att trycka på och hitta lösningar som är både kostnadseffektivt och lite mer snällt mot naturen.

Om jag tycker att jag gör något viktigt? Ja. Det gör jag. Jag tycker att min roll är viktig och gör skillnad. Ja jag tycker att jag gör ett bra jobb med tanke på förutsättningarna. Sen är det visst så att jag jobbar livet ur mig periodvis med något som är rätt trivialt. Men jag känner mig viktig i min värld. Precis som jag hoppas att alla känner för sina jobb.
Sen är det ju direkt inte så att jag hittar nya botemedel för läskiga sjukdomar eller hjälper barn som har det svårt. Och jag skulle kunna göra mer om jag valt ett annat yrke. True. Men tack vare att jag tjänar hyffsat bra så kan jag ge rätt mycket till välgörenhet. Och det gör jag. Mycket mer än dom flesta skulle jag tro. Det är mitt sätt.
Mina pengar delar jag lika mellan Cancerfonden och MS-forskningen. En lite mindre del får Unicef. Och sen ger jag blod. Och ev blir det ett fadderbarn i år för mig.

Ger du pengar eller bidrar på något annat vis?

Ha en fin dag.

- 95% snäll. 6% less. 5% trött.
Får du det till lite mer än 100%? Bra. Då har du fått det rätt-jag är trots allt Ellen- alltid lite mer. // Ellen

5 kommentarer:

Anna sa...

Handikappsimning
Cancerforskning
Massor av min fritid till ideellt arbete

Singelmamman sa...

Jag lämnar till Läkare utan gränser, ger blod, och skänker till cancerfonden.

Lisa sa...

vi har en Erica i Kamerun genom Plan Sverige. värsta bästa. Lilla M är mkt mkt engagerad i detta. jag tycker det är grymme att hon får förstå att barn i andra länder har andra förutsättningar. vi pratar väldigt mycket om detta. do säger ja :)

Ting sa...

Alla jobb är viktiga!
Ditt med!
Nu lägger vi ner den här dumma tävlingen om vems jobb som är finast och viktigast!

Sus sa...

Förmodligen ger du både fysiskt och ekonomiskt än vad jag någonsin skulle orka och kunna.

Jag åker till Thailand istället och låter världens barn svälta.

Muhahahahahaha!

....


Förlåt.