lördag 26 mars 2011

Hälsotema på Dagis Trygg

När man ser fram emot ett par dagar ensam med barnen handlar det mesta om riskeliminering. Det gäller att ha saker på lut i krislägen och att stryka barnen medhårs. Alltså inom rimlighetens gränser.
Därför gjorde jag det enda vettiga och skaffade oss en date på Maxi. Barnet fick en kompis i lekrummet och båda familjer fick handla i lugn och ro. Så på en timme lyckades jag handla och se till att barnet har lekt av sig för dagen. Genialiskt! Heja Maxi! Ni som inte är där än, kom ihåg det när ni kommer dit att playdates på Maxi är bland det bästa man jag göra för sin mentala hälsa. Man slipper ju ta hand om röran som uppstår och dessutom är det ju gratis till skillnad från tex Andy's lekland.
Handlade allsköns förnödenheter också. Pizza, vindruvor, nötter, lördagsgodis, en leksak (som barnet inte fått än utan som jag så att säga har som ett ess i skjortärmen), popcorn... Ja, och så lite mjölk, bröd och annan mat också förstås.
Till lunch hade barnet önskat våfflor. Jag hade hyfsad ordning i köket och hade ingen vidare lust att börja grädda dylika för det blir så kladdigt när jag härjar, så jag frågade lite försynt vad han skulle välja mellan just våfflor och hamburgare. I 100% förvissning om svaret så klart.
Så efter att ha handlat mat så åkte vi förbi DTn på McDonalnd's och fixade lunch. Men jag är inte dummare än att jag har köpt våffelmix så att det reder sig till lunch i morgon om behovet kvarstår.
Ja, ni uppmärksamma inser att det alltså blivit hamburgare till lunch och att det vankas pizza till middag. Ja, vad fasiken! Mamma är trött! Pizza är gott. Så! Det räcker så!

Snart kommer brorsan och hämtar skidpulkan som de skall låna, sedan är det dags för lite mysmellis och därefter dröjer det väl inte alltför länge innan mamman kan ses med något vuxet i hand. Drickbart då menar jag. Inte från en eskortfirma. Tror jag...

Och hör sen, Anna

6 kommentarer:

Helena m. 4 sa...

Ha ha ha - ännu mer lovely !
(det sista alltså)
// Helena som även hon blir gräsänka i en vecka nu...

Fräsigt! sa...

Så synd att du är ända borta i Spenaten!

Anonym sa...

Tycker att Anna har förtjänat något för vuxna..
Ett glas dvs...

Helena m. 4 sa...

Kunde blivit hejdlöst kul om vi varit närmre, och även bjudit in Ellen...

Fräsigt! sa...

Next time, Gadget! Du, Ellen och jag i vår vinkällare. Och ett par filtar - det är lite kallt där. JAg skrattar så jag dreglar bara vid tanken på det. Borde kanske ha bloggfest?

Helena m. 4 sa...

Ja ja ja !!!
// uttråkad i Spenaten