måndag 19 december 2011

Nyår i antågande!

Först ska man visst förbi någon liten puckel som kallas jul, och sedan fyller brorsan år, men sedan är det dags för nyårstjobang!
Fräsigt tänker naturligtvis fira denna begivenhet i sällskap av varandra. Det kan gå på två sätt: Antingen sjunger vi bortom gryningen (vilket är rätt länge på vintern) eller så stupar vi före tolvslaget. Båda två har hänt ungefär lika ofta. Mellanlägen finns inte. Och, skulle jag vilja tillägga, det är inte på grund av drickat vi stupar tidigt utan i så fall bristen på den!
Dresscode till detta evenemang är ännu inte avhandlat med jag föreslår tuppstjärt och glitter. Hur herrarna tolkar detta får de lösa själv.
Menyn har under helgen börjat ta form, även om någon rätt återstår. Typ efterrätt.
Men det blir i naturlig övergång från försnacksen först skaldjur med lite smarriga såser, sedan hummercocotte, och sedan oxfilé med en spännande potatiskaka, därpå en spännande och egenkomponerad osträtt. Tartelette och knyte i tjusig presentation. Det är ju trots allt den det hänger på!
Efterrätt är som sagt ännu inte bestämt.
Dryckesvalet är naturligtvis klart på övergripande nivå, märken och årgångar återstår. För de mer konservativa blir det ett rött inhopp vid oxen men i övrigt skumpa över hela linjen. Från tvåsnåret skulle jag tippa.
Det blir som vanligt ett digert arbete men om några klarar det så är det Ellen och jag!2 kommentarer:

Singelmamman sa...

Jag är helt övertygad om att ni klarar det, galant!

Ting sa...

Åh herregud vilken härlig meny!