torsdag 1 december 2011

Karma och lite annat kolijock - ett grand deluxeinlägg

Jag har ju två barn som är av sorten pojkar. Stora är 7, Lilla är 6 år. Sen har jag ett till barn. Min man. Han är 37 år. 3 män under samma tak alltså.
Där har ni bakgrunden.
Igår hämtar jag barnen på skolan och dom är så hungriga så att dom nästan dör (ja dom har ju bara ätit frukost-mellis-lunch-mellis). Jag tycker inte att barnen ska äta Gorbys piroger jämt utan att dom ska få i sig lite mer "ordentlig" mat (jo vi äter Gorbys ibland).
Så jag satte igång och lagade en kycklinggryta. Under dom 30 minuterna det tog att göra skiten så tjatade barnen ihjäl mig. "Mammaaaaa, jag är hungrig, mat mat mat mamma när är maten klar, när när när, mamma mateeeeen." "Vad blir det för maaat" "Jag vill inte haaaaaa grytaaa jag gillar inte gryyyytaaaaa". "När kommer maten?" "Jag vill ha prijoooog" (ja, Lilla har inte riktigt fått allt i ordning än).
(Kycklinggrytan är en enkel historia på 2 stycken 4% grädde-4 kycklingfilér skurna i små kuber-broccoli-buljong-vatten-lök-lite soja.)
Till det serverade jag ris, jordnötter (att strö på), rivna morötter och gurka.

Jag ställer allt på bordet 1730.
1745 är allt slut. Jag menar allt. Och då har varken jag eller min man ätit. En maträtt gjord för 4-6 personer inkl. ris (kokad för 4 pers) är totalt finito. Jag har druckit vin i samma takt. Såklart. Det var ju onsdag.

Jag har några scenarion/spörsmål/konklusioner framför mig pga detta.

1). Om 7 år är mina barn 13 och 14 år. Om dom är större då och äter samma mängd i förhållande till sina kroppar - så måste jag börja ligga med män för betalaning. Annars kommer jag omöjligt ha råd. Jag kommer förmodligen behöva börja redan nu - säg efter nyår - för att arbeta upp en rimlig grund att stå på.Problemet här är att jag inte vet hur mycket en 40-åring, julövergödd, noll bröst (ammat 2 barn) och skrumplever är värd på gatan idag. Någon som vet eller kan estimera?

2) I dagsläget går det 10-12 liter mjölk/vecka i casa Alm. Mina armar är sakta, men säkert, på väg att bli längre. Och om man sammankopplar det med punkt 1 så blir det ju ännu värre. 40-åring, julövergödd, noll bröst (ammat 2 barn), skrumplever och orangutang-armar. Kan någon estimera pengen på gatan?

Har du någon aning om ovan så svara gärna bland kommentarerna.

Nu nästa sak.
Karma. Sus pratar alltid om karma. Jag har tänkt lite som henne förut men nu tänker jag KARMA hela tiden. What goes around comes around. Är huvudet dumt får kroppen lida, skit ska skit ha osv. Ja ni förstår.

Två karma-historier:

1)Härom veckan skulle jag handla en kaffe på Espresso House som ligger precis vid jobbet. Framför mig stod en flicka (som studerade förstod jag sen). Hon skulle köpa scones och något att dricka. Hon tog en tugga av sin smörgås medan hon skulle betala. Hon hade något slags presentkort som hon fått i födelsedagspresent - som inte funkade på Espresso House. Hon vart stel som en pinne. Så hon skulle betala med sitt kort - som inte hade täckning. Vi pratar typ 30-40 spänn. Så hon försökte betala typ 20 kronor på kortet och resten kontant - ingen täckning.
Där står hon alltså och har tuggat på en scones som hon inte har råd att betala.
Jag såg hur dåligt hon mådde. Så jag betalade åt henne. 24 kronor fick hon av mig och hon lovade att betala tillbaka - så hon fick mitt mobilnummer. Imorse ringde hon och nu sitter pengarna på mitt konto. Jag är så rörd. Det finns hopp om mänskligheten.

2)Imorse gick det här stackars flickebarnet (utan byxor- varför har flickebarnen inga byxor på sig nu för tiden) av bussen innan mig.
Hon tappade sina vantar och hade musik i öronen så när jag plockat upp hennes vantar så sprang jag efter henne bra länge innan hon hörde mig. Hon vart jättejätteglad. Hennes mormor hade stickat dem för några veckor sedan och nu var mormor död.

Jag känner mig som Heliga Birgitta. Typ.

På lunchen ska jag lämna in min v.75-kupong och se om jag har vunnit något. Karma?


- I min lilla värld av blommor/Ellen

14 kommentarer:

Nenny ~ Stolt och Stark sa...

Hoppas du vinner! Karma!

Singelmamman sa...

Jag kan inte estimera, något. Men jag kan säga att i mitt alldeles egna fall har det där vänt. Jag lagar mindre mängd mat idag när mina tonåringar är 15 och 17. Det beror på:
1) Äldsta har en flickvän som han mest bor på.
2) Yngsta och jag är ungefär lika roade (inte alls) att hitta på maträtter, och lagar så lite som möjligt när vi är tillsammans.
Mjölk däremot, det går det mer och mer för varje dag.

Av din beskrivning av en 40-årig, julövergödd, nollbröstad, escortkvinna så tror jag att marknaden är enorm! Jag tror nämligen att "verklighetschic" är det nya svarta!

Suzan sa...

*KARMA!!!*

Helena m. 4 sa...

Ellen,
Jag har 4 barn...
FYRA...
visserligen bara 2 killar, så det kunde vara "värre", jag menar 3 eller 4 killar äter garanterat mer än 2,
dock är mina 2 tjejer även de av det storätande slaget,
så när du får en schysst uppskattning på vad ditt "street value" är kan du väl hojta till,
dock räknar jag med att få justera det aningens,
är som bekant något mer "framtung" och bredarslad än fru Alm,
har kanske aningens piggare lever,
- dock likställd på lönnfetheten...

PS.
Har för länge sedan insett att vi kommer att behöva köpa en ko !
- typ igår hade varit bra.
määh f**n,
insåg just att jag glömt köpa mjölk...
aaagghhh...
// kram från (med?) orangutangarmarna i Spenaten

Ting sa...

Välkommen till mitt harem.
Jag funtar på att sälja oss på Ica Maxi.
Är ju ändå där en gång i veckan och tjackar mat till en 13-, 14-, 16 och en 38-åring.
För en happy ending bakom Frukt & Grönt kan man säkert ta en femhunka.
Lätt!
Vi kan samåka dit och så splittar vi på inkomsten!

Fru Venus sa...

1. Mina två tonårstjejer äter - mycket, men det är ingenting mot vad deras pojkvänner storlek kroppsbyggare gör, vilket leder till

2. Jag kommer med dig på ryggläge jobb. När dom ser mig först kommer dom att gråta av glädje när dom ser dig sen. Jag och mina bröst kan ta den fula kompisen sen.

3. Du var UNDERBAR som betalade åt tjejen och sprang med vantar :-)

4. Tjejer har inte kjol eller byxor idag. De har linne och strumpbyxor, för-det-har-alla-o-de-e-ute-med-annat-o-man-fryser-inte-alls! Säger hon med blålila läppar, 14 år.

5. Jag är pissed-off idag.

Knasterfaster sa...

Jag har tre söner, 17, 16 och 10 år och en sambo som är 46. Jag vägrar att handla. Det är Sambon tvungen att göra. Om han säljer sig har jag ingen aning om.
Fint att du bryr dig om dina medmänniskor. Ger man så får man! Håller tummarna för din V75-kupong.
Hej då!

Madeleine sa...

Du förtjänar fanimej att vinna, punkt slut!!
Kram!

Sus sa...

MEN JAG SÄGER JU DET!

Och nu måste jag gråta en skvätt. Det är så enkelt att vara snäll.

Karma is a bitch when you are.

Och så jävla god du du är god.

Plättlätt!

Chrissan sa...

Plättlätt som Sus sa! :)

Jag slipper iaf aparmar. För jag köper hem 1 liter, max 2, mjölk i veckan för mina barn dricker inte mjölk.
Men de äter mängder av mat.
Och helst oxfilé.
Får kanske hänga med er på lite kroppsförsäljning.;)

Mitt bästa jag sa...

Underbart inlägg!
Måste dela med mig av "mina/våra" matvanor.

Vår äldsta tjej snart 18 äter mest av oss alla! Hon tar alltid minst två fulla portioner och då menar jag fylla hela tallriken. Sitter vi och pratar så går hon gärna och plockar på lite till....
Och hon är smal som en ... skiten åker ut utan att fastna på höfterna ... hon har fått sin fars kropp

Nåväl en dag efter att hon haft någon sorts lektion på skolan (kan vara hemkunskap eller livet eller vad de nu kan heta... då hade hon iaf snappat upp att när man tagit studenten, jobbar och fortfarande bor hemma ska man betala för sig.. och att män/söner ska betala mer.. detta ville hon gärna lyfta fram eftersom hennes ett år äldre bror har tagit studenten, jobbar och bor hemma... jag tittar på henne och konstaterar torrt att ska de betala utifrån vad hur mycket de äter så kommer dotterns del var dubbel så stor som sina syskon.. hon tyckte helt plötsligt att frågan inte var så intressant längre

..

i min strävan att dra ner på vårt matkonto (vi har handlat mat för hiskeliga pengar och gör nog så fortfarande, även om vi har halverat kostnaden nu) så upplyste jag dottern om att härmed så blir det en kotlett per person, en file per person, en köttbit per person... hon ser helt förfärad ut och utbrister "så kan du inte göra!!! -du har ju lärt oss att äta mycket och njuta av mat!!!"

jag tog en omgång kotletter till i varukorgen

och bar hem och konstaterar att jag har långa orangutangarmar oxå och då har jag långa ben innan - så du hajjar hur långa armarna är...

Skratade gott åt ditt inlägg Singelmamman "Äldsta har en flickvän som han mest bor på"- vet inte om just ordet PÅ var det du menade - i vart fall var det komiskt och väldigt igenkännande då äldstingen och dess flickvän är väldigt kära och brunstiga och har fullt upp med att få utlopp för sitt... och jag har fullt upp med att kontra med musik, oljud och till slut uppgivet knacka på dörren - kan ni sänka volymen...

hoppas sonen får ihop så mycket pengar så att han får råd att flytta hemifrån - för jag lär mig aldrig att hantera den biten hos ungdomarna... är jag en hemsk mor som önskar en flytt??
..
när jag går med mina döttrar på stadens gator äter männen upp dem med blicken - en blick det var många år sedan jag fick - så jag inser att mitt värde på marknaden är lågt - kanske kan hänge med i en kombinationsdeal på Ica Maxi??? Köp 1 och få 2 för priset.

och sedan till sist KARMA - jag har fortfarande dåligt samvete... jag och mitt ex hade varit runt och rest i indonesien i många månader. dagen vi skulle åka hem satt vi ute och åt och drack upp pengarna (för nu skulle vi ju få mat på planet och behövde inga fler drachmerpengar i fickpeng... trodde vi... det visade sig att för att få lämna landet var vi tvugna att betala någon sorts skatt och hade vi inte pengar för det fick vi inte checka in... där stod vi och insåg att vi aldrig mer skulle få återse vårt hemland... fram kommer en danska och betalar vår skatt och vi får hennes adress.. jag vet inte hur många ggr jag tackade henne och bedyrade att hon skulle få pengarna.. om jag inte hade tappat bort lappen... så vi snodde skattepengar av en snäll skandinav.
Skit-karma.
Fick missfall två veckor senare....

oj det här är nog det längst inlägget jag har åstadkommit - får man verkligen skriva så mycket och framförallt - accepterar blogger så långa inlägg? jag prövar med att skicka det.... godnatt!

Ellen sa...

Underbara inlägg!!! Och jag svarar så här nu: Vi säljer oss i klumpar på Ica maxi. Jag och Ting står vid bananerna. Vid delidisken ligger Chrissan och Singelmamman. Vid pastan står en snygg Fru Venus och jag (igen). (jo jag behöver pengar). Och mitt bästa jag: hell vilket lååångt och roligt inlägg. Jag är överlycklig att blogger accepterade det inlägget. Kram på er!

Helena m. 4 sa...

Määh - jag då...?
:-(
// ratad i Spenaten

Ellen sa...

Ameh! Hur kunde jag missa dig?! Då får du deluxeplatsen. Som en pralin vid smågodiset! /E