onsdag 19 oktober 2011

Slippery when wet

Idag skall jag inte bara BÅDE lämna och hämta utan dagis stänger dessutom tidigt så jag måste hämta extra tidigt.
Försökte därför ha lite extra stuns på procedurerna hemma. Fick bara höja rösten tre gånger (när barnet trasslade in sig i våra täcken istället för att klä på sig, när bebisen kastade ett glas mjölk i golvet med flit eftersom barnet fick glaset med elefanten på och när barnet flaxade i väg planlöst när vi skulle gå) så jag kom faktiskt iväg i hyfsad tid.
Tror vi var på dagis 8.00. Onsdagar har de storsångssamling så man lämnar inne. Så även idag. När jag trasslat av båda barnen kläderna hojtar barnet: "Mamma varför är det blött här?"
"Eh, jaa, det är nog kiss. Akta er lite."
"Men jag är blöt om foten."
"(Fan) Ok, av med strumporna så fixar jag nya."
Vid det här laget är bebisen rätt nyfiken och kommer springande och gör en rova mitt i pölen. Perfekt. På med ny stass på honom, in och hitta nya strumpor till barnet, förklara för personalen att "Nej, jag tog inte alls hit barnet utan strumpor", bära båda in på avdelningen och i den processen trampa i lite kiss själv. Så jäkla nöjd...
Påpekade att någon kanske borde byta byxor på den stackars kissiga pojken och att det lilla jag och mina barn inte redan torkat upp med våra kläder kanske också borde fixas. Får svaret: "Men vi frågade ju just om han behövde kissa."
Jo. Det är ju bara det att tvååringar inte riktigt har koll. Man bara går och kissar med dem oavsett vad de säger.
Nåväl. Tack vare blydoja är jag helt okej i tid. Om än lite kissig som sagt...


3 kommentarer:

Singelmamman sa...

Och med humöret på topp! Imponerande.

Helena m. 4 sa...

men åååh - jobbig morron !

Helena m. 4 sa...

nä, vänta - inte jobbig morron... '
Pissmorron så klart !
;-)