måndag 26 september 2011

Lortskopa.

Underligt.den här mannen är tillsynes en välklädd, trind man i typ min ålder. Tills man tittar lite närmare.
Låt mig presentera luktblogg. Det luktar urin/hårpomada/gubbparfym. Och byxorna stärker doftupplevelsen.
Jag vet inte om man ser det men maken till smutsiga byxor. Kissfläckar vid gylfen, grådassigt vid byxfickorna, totalt brun-gråa nere vid skorna. Skjortan är så solkig i kragen så jag vill inte ens prata om det.

Varför tycker en del, till synes, helt friska människor så illa om sig att hygien slutar vara viktigt?
Jag är hygienfascist, lite småkräsmagad och har en släng av bacillskräck. Och jag klarar inte av detta. Inte.


- I min lilla värld av kräsmagade små blommor// Ellen

5 kommentarer:

Kerstins mobila blogg sa...

Det är ju en möjlighet att han faktiskt bara har den där kläduppsättningen och att han sitter på tunnelbanan för att värma sig eftersom han faktiskt inte har ett hem.
Nu är väl det ingen egentlig anledning till att stinka, men kanske en förklaring?
Att "bli" hemlös är ju inget man väljer - man gör kanske ett antal (hur stort är ett sådant antal kan man un dra...?) felaktiga val tidigare i livet och hamnar i denna sits.
Väl där så kanske hygien och väldoft kommer väldigt långt ner på priolistan, medan det i andras välsituerade världar verkligen står och kämpar om topplatsen...
Olika sånt där!

Ellen sa...

Hej Kerstins mobila blogg. Ja. så kunde det ha varit. Såklart. Men så var det inte. Jag tror mig veta att han jobbar på ett försäkringsbolag eftersom han hade ett sånt passerkort. Så sannorlikheten att han var hemlös var nog inte så stor. Mer sannorlikt att han var en lortskopa. Rakt av.
Typ så. Och såklart finns det saker och val som gör att man hamnar fel och det är ju hemskt i sig. Minst sagt.
Kram.

Amy sa...

Åh fy!
När jag läser sådan inlägg inser jag hur lyckligt lottad jag är som bor i en småstad och kan ta mig till fots överallt. Jag är så kräsmagad sedan grav (har inte varit det innan) så jag hade nog kräkts...

Anna sa...

Han satt på vårt plan hem sedan... Blev lite kaotiskt med folk som inte ville sitta nära...

Malde sa...

Kan vara en person med Aspergers Syndrom. Väldigt smarta personer, men inte alltid att de bryr sig om hygien. Behöver inte vara så, men är inte ovanligt.

Det finns såklart flera olika "drag" som stämmer in på AS, men alla med AS har inte allt. De är väldigt olika sinsemellan.