onsdag 22 juni 2011

Midsommarmeny

Ikväll står sillinläggning på schemat. 2st blir det; en vanlig inlagd med morot, purjo och pepparrot, och sedan en med citrus och gräslök. Så en klar och en krämig.
Och Ellen har gjort löksill och en krämig med pepparrot och något mer. Ruggigt bra!
Matjestårtan gör jag nog i morgon... Den är så där så jag liksom måste äta tills jag kräks, fattar inte varför.
Så till lunch blir det:
4 sorters sill
Matjestårta
Västerbottenpaj
Potta så klart
Prinskorv
Ägghalvor
Ost
Hårt bröd

Sedan blir det marängtårta med jordgubbar och kanske lite vit choklad tänker jag, för lite extra mättnadskänsla. Möjligen lite passionsfrukt och sånt oxå. Det är under arbete kan man säga.

Sedan är tanken att vi ska lyckas bli hungriga igen till middagen så då har vi sedvanliga snax men också jordgubbar, melon, salami och prosciutto.
Sedan ett frasigt flarn med allt möjligt gott till förrätt, minns mest tomat och rucola, men det var massor med gottigt.
Grillad oxrygg på det, och om vi inte dött då så lite mer jordgubbar.

Men, Ellen, när jag ser det här inser jag att vi lyckats trolla bort vår traditionsenliga champagnefrukost med kärleksmums! Vad har hänt med den?

Jag har säkert glömt något. Men jag tror att jag kommer att bli mätt!


3 kommentarer:

Ting sa...

Det kallar jag meny!
Jag skulle kunna tänka mig allting.
Särskilt frullen och oxfillen.

Fräsigt sa...

Jag har gjort kärleksmums! Och kanelbullar!!!

Fräsigt sa...

Åååååh! Då så... Skumpan ska ju med ändå (i stora lass) så då löser det sig... Måste ha en buzz före lunch!!