tisdag 28 juni 2011

Finns det kompetenta individer??

Har just besvarat en undersökning om företagsklimatet i min kommun som var så extremt dåligt formulerad och illa genomtänkt att jag dels blir helt uppgiven kring mänskligheten och dels var jag tvungen att kontakta organisationen i fråga och klaga, nästan skälla! Bedrövligt! Dessutom jobbar världens bästa S här och är så sjuuukt kompetent. Blir ledsen över att hon har så dåliga kollegor...
Jag är ju fritidspolitiker. Vilket är kul, men tar tid från jobb och familj. När jag bedriver min politiska gärning kräver jag effektivitet och att man inte slösar på min tid i onödan. Det finns ett undantag som jag tillåter, och det är fullmäktigemötena som aldrig är effektiva, men i övrigt får man fasen ha lite respekt tycker jag. Faktiskt.
Det kommer rätt mycket enkäter och liknande att svara på och jag tar min uppdrag seriöst och försöker svara på allt och vara tillmötesgående, men en enkät med snedvridna frågor, propaganda och rena lögner känns lite som a waste of time. Dagens hatenkät inleder med att fråga i vilken kommun jag arbetar. I mitt fall är det ju Stockholm. Den kommun jag bedriver min politiska gärning är dock Nacka, men det är ju inte det de frågar. Ändå vet jag att det är det de menar... Men som man frågar får man svar. Sedan följer en rad frågor om valfrihet, upphandlingar och entreprenörskap och varenda fråga saknar det svarsalternativ som är aktuellt för min kommun, nämligen "vi gör redan så" typ. Sedan är frågorna så sjukt vinklade och fulla av sakfel att jag blir upprörd och ser rött även om både deras frågor och min ideologi går mer i blått.
Vet att de kommer att dra på stora växlar kring svarsresultaten och göra pressrelease och hela skiten, på svar som bara är bajs...
Det är synd om människorna ty de är dömda till inkompetens och idioti. Mest synd är det om oss som är kompetenta och inte idioter ty vi tvingas leva i vetskap om de andras dårskap.
I övrigt undrar jag kring färskheten i 7Elevens sortiment, där inget klantmos ännu uppenbarat sig, apropå inkompetens.

1 kommentar:

Helena m. 4 sa...

"Klantmos" ?
Kan man äta sånt ?