lördag 4 juni 2011

Åh, så gott!

Läser Allt om Mats senaste om midsommar. Och börjar drömma lite kring menyn. Ellen och jag brukar liksom tokpeaka kring midsommar med 1000 olika hemlagade grejer. Bäst förra året var pizzan tillagad på grillen, den var helt grym. Men man får inte heller glömma sillarna, matjestårtan och västerbottenpajen som alltid finns på bordet. Tror att jag lyckats med en hemmasnickrad limoncello förra året också... Få se vad det blir i år, men den här går jag igång på!Och den här funkar nog också!Fanns bara en sill, fläder, men om det blir den beror ju på vilken helhet vi ska kombinera. Ellen och jag brukar göra två var. Och ibland får gubbarna göra varsin bara så de inte bara bidrar med bärs vid grillen.
Förra året gjorde vi en lemon curd som var helt sjukt god. Sjukt god! Maken tyckte den var pyton efter att Ellen och jag stått och handvispat i säkert 45 minuter. Inte okej.
Får nog bli lemon curd och fänkålssallad med koriander bara därför! Eller någon form av rotisserie för att han ska ha att göra hela dagen!
Nå i alla fall... Kvällen kanske får tillbringas bland mina samlade årgångar av Allt om Mat. Jag har väl åtminstone 11 nu om inte mer...

2 kommentarer:

Fräsigt! sa...

Hahaha! Rotisserie! Jätteroligt. Laga mat tills kossorna kommer hem. Ridååå!!!Kramas/E

Chrissan sa...

Och jag läste Allt om Mats som i killnamnet Mats och så tänkte jag "vem fan är Mats?".
Trött.? Nja, lite.;)