torsdag 30 september 2010

Vill du ha en bebbe så får du det...

Vi hade besök av ett jättetrevligt par i helgen. Åt fantastiskt god mat om jag får säga det själv. Ett par kilo av mina 16,2 kilo lamm gick åt i ett långkok i ugnen på sådär 5-6 timmar. Mumma! Hur mört som helst.
Men det var ju inte det det här skulle handla om utan ett av deras tre barn. Han är 3 år och 3 månader lite drygt. Och jag borde ju bara glömma det/skita i det då jag ju vet att alla barn utvecklas olika. Men det går inte. Han har blöja. Dag och natt inte bara natt. Han dricker bara ur nappflaska och då bara kiviks lättdryck äpple. Han dricker så mycket av den att han inte äter något annat. Verkligen bebis. "Han vill inget annat" säger mamman. Näe, men bestämmer du eller han?
Och både mamman och pappan pratar bebisspråk med honom så han kanske inte kan komma så mycket längre tack vare dem. "XX, inte baja gicka, äta osså" Eh? Vad? Jaha, dricka menar du?
Stackars barn. Jag serverade i alla fall ingen barnmat utan han fick äta lammet eller gå hungrig. Då åt han lite mos och drack sin nappflaska.
Sedan tog jag fram smörgåsrån till deras halvårsbebis. De åt treåringen upp. Pappan blev helt till sig över att han åt något. Ja, men det klart, ge honom bebismat så äter han nog.
Mår sååå dåligt över detta stackars barn. Att ingen förbarmar sig över honom och lär föräldrarna att bete sig lite mer vuxet...

1 kommentar:

Madlar sa...

Förstår att du reagerar, den familjen har problem eller kommer definitivt att få det. Har inte dagis sagt ifrån?