onsdag 29 september 2010

Barnbyxor

Har handlat fyra par byxor till barnet idag. Men det var inte så enkelt som man skulle kunna tro, trots att jag bara skulle ha jeans och inte är sådär direkt picky. Vill ha helt vanliga jeans utan något särskilt och det borde ju inte vara så svårt. Men det var det ju. Alla jeans skall ha någon konstig, ful detalj. Antingen påsydd (klistrad?) applikation, tryckt text eller fickor på snedden, sömmar på snedden och så vidare. Och vad ännu värre - sliten look. Ja, för sliten look kommer ju inte bara av sig själv, utan genom att man sliter på plagget. Med en fyraårig kille som i princip lever hela sitt liv på knä lekandes med bilar, dinosaurier eller i sandlådan och därmed nöter rätt friskt på knäna känns det direkt olämpligt att köpa redan slitna plagg. Lägg dessutom till att du måste tvätta dem efter varje användning och inte bara någon gång då och då som med vuxnas byxor. Då kan väl vem som helst räkna ut att det inte funkar med slitet? Men inte H&M. Eller de kanske har räknat ut det men inte de som handlar byxor där. Billiga färdigslitna byxor blir inte så billigt om man bara kan ha dem tre gånger. Fnas och apa.
För att lägga lök på laxen tog jag en sväng in på PoP också så jag skulle kunna bli riktigt upprörd. Eftersom det ju där är sååååå unisex enligt dem. Finns typ 5 killplagg och resen har puff eller är klänning. Talade med expediten som tyckte att jag var snurrig och tog fram ett plagg som var svart och blått (någonslags hussilhuetter) med gröna och lila kurbitsmålningar på. När jag inte ville ha det så tyckte hon att jag var traditionalist ändå som inte kunde tänka mig unisex. Hmm, kurbits???? Wtf?
Bör nog överlämna barnklädesbiten till maken. Men då kommer de ju få gå nakna de små liven...

2 kommentarer:

Helena m. 4 sa...

Men jag hittade bra, enkla, blå, oslitna (hör å häpna) jeans på H&M för - sitter tant ner ? 99 kr...
Ska jag leta rätt på lappen med varunummer så du kan jaga expediten med detaljer ?
;-)

Fräsigt! sa...

Jag hittade några sådana också men de fanns bara i små storlekar. Alla andra hade väl hunnit före. JAg är i osynk i mina köpcykler tydligen...